100 meters kö för att komma in på IKEA

Den globala pandemin hindrar inte svenska kunder från att flockas till möbeljätten IKEA. På söndagen var det stundtals uppemot 100 meters kö utanför varuhuset i Bäckebol på Hisingen.
— Men det innebär bara tio minuters väntetid, sa en i personalen.

Covid -19, eller ”Corona”-pandemin i folkmun, har inneburit stora förändringar för största delen av samhället, inte minst handeln. Men sedan våren och sommarens stiltje för delar av handeln

Förrförra helgen var väntetiderna på ungefär fem minuter för att köa in på IKEA Bäckebol på Hisingen, den gångna var väntetiderna stundtals uppe på över tio minuter.

FOTO: HELAHISINGEN.SE

”Våra kunders och medarbetares säkerhet och hälsa är alltid högsta prioritet och vi gör allt vi kan för att våra varuhus ska vara en så trygg plats som möjligt. Vi följer givetvis myndigheternas rekommendationer”, meddelar IKEA Sverige angående sitt arbete kring pandemin.

”Slussen” påminner om festivalentré

Med hjälp av kravallstaket har IKEA Bäckebol skapat en ”sluss” och ”labyrint” för kunderna att köa i – medan personal finns strategiskt placerad både vid in- och utgångarna. Här väntar slussvakterna på att släppa in lika många kunder som lämnar varuhuset i andra änden.

Känslan och miljön vid entrén blir därför rätt lik den där man köar in till större konserter, eller festivaler. Med skillnaden att här är det inte ett rockband som väntar på andra sidan entrén, utan bokhyllan Billy och billiga köttbullar.

”Med omtanke om varandra gör vi allt vi kan för att tillsammans se till att vi håller avståndet. Vi har tydligt markerat ut avstånd i alla kassaköer – och på andra platser där det skulle kunna bildas kö”, skriver IKEA på sin sajt.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER:

LÄS MER: