Listan: Här köper du en kopp kaffe på Hisingen – för mindre än 20 kronor!

Latte, macchiato, cappuccino, americano, mocha, freddo, doppio, romano, macchiato eller ristretto? I dag finns det fler slags val av kaffe – och begrepp kring dem – än det fanns kaffekoppar i gamla porslinsfabriken vid Backaplan. Men vad gör den som inte är någon finsmakare utan bara vill ha en kopp ”vanligt hederligt” bryggkaffe, för en billig peng? Här är vår guide till var du hittar de billig kopparna kaffe på Hisingen!

Vill du ta dig en kopp kaffe när du är ute – men tycker det är orimliga priser på en del cafékedjor (som vi inte behöver nämna namnen på)? Då ska vi försöka hjälpa dig med den här artikeln, eller listan, som uppdateras löpande i takt med att era tips trillar in till oss på redaktionen. Här samlar vi tips på butiker, caféer, kiosker, restauranger, hotell eller andra etablissemang på Hisingen – där en kopp kaffe går på maximalt 20 kronor.

Men att hitta en kopp kaffe för max 20-lappen år 2022 är inte det lättaste. Som jämförelsepris kan vi ha två klassiska Hisingskaféer längs Gamla Björlandavägen: Mohlins och Rosa Mi. Hos populära Mohlins Konditori i Tolered kostar en kopp take away-kaffe 22 kronor, men sitter du kvar kostar den 29 kronor. Längre in mot Backaplan, hos populära frukost- och lunchhaket Rosa Mi kostar samtidigt en liten kaffe 21 kronor. Det är ju nära 20-lappen, men inte riktigt billigt nog för att hamna på listan.

Detta är alltså inte en guide till Hisingens bästa kaffe – utan det billigaste. Listan är tänkt att växa mer er hjälp, så tipsa oss när ni hittar butiker, kiosker, fik eller restauranger som säljer kaffe för under 20-lappen! Det måste ju finnas många därute som vi ännu inte har på listan…

LISTAN: HÄR KÖPER DU EN KAFFE FÖR MINDRE ÄN 20 SPÄNN!

12 kronor: Gulan (Godisbutik/Kiosk) i Lindholmen

Adress: Lärdomsgatan 4, Lindholmen (Vid hörnet Forskningsgången/Lärdomsgatan mitt emot Backa Teaters entré)
Typ av ställe: Godiskiosk/Tobaksaffär
Serverar: Kaffe från maskin. Du väljer själv mellan två maskiner och fixar ditt kaffe på egen hand med ett knapptryck. Den till höger är snabb och den till vänster är lite långsammare. Kaffet serveras i take away-kopp som du njuter av på språng eller sätter dig vid kajen nedanför Lindholmens utbildningscentrum.
Pris: 12 kronor för en take away-kopp (februari 2022).

Take away-kaffe för 12 kronor från Gulans godisbutik i Lindholmen. Foto: HELAHISINGEN.SE

18 kronor: Café Norra Älvstranden (i Lindholmen)

Adress: Forskningsgången 6 (bredvid cykel-reparationsstället)
Typ av ställe: Studentcafé
Serverar: Tre slags bryggkaffe: Gevalia, Löfbergs Lila och Zoegas – för samma pris. Man kan alltså välja den av de tre som man tycker bäst om, vilket är en himla bra service!
Pris: 18 kronor, eller 12 kronor för studenter (mars 2022).

Café Norra Älvstranden bredvid cykelverkstaden vid Lindholmens utbildningscentrum. Foto: HELAHISINGEN.SE

19 kronor: McDonalds Ramberget (vid Rambergsvallen)

Adress: Inlandsgatan 50
Typ av ställe: Snabbmatsrestaurang
Serverar: Kaffe från maskin. En kopp svart eller med mjölk som avnjuts antingen på snabbmatshaket bredvid Bravida Arena, i bilen från deras drive thru eller när du går mot jobbet eller hemåt. Även en kopp Espresso ligger på samma pris under 20-lappen, medan varm choklad kostar 15 kronor. Så här kan man välja och vraka (nåja…) mellan varma drycker för en billig peng.
OBS! Naturligtvis kan man få kaffe för samma eller liknande pris även på McDonalds Stigs Center och McDonalds Bäckebol, men varje större företag med många butiker eller snabbmatskedja med ett flertal restauranger på Hisingen får maximalt en plats firma på denna lista.
Pris: 19 kronor i en take away-kopp, som du kan dricka på plats eller ta med dig. (februari 2022).

Bilar köar till Drive Thru hos McDonalds Rambergsvallen. Foto: HELAHISINGEN.SE

Texten uppdateras (förhoppningsvis med er hjälp, se nedan…)

Tipsa oss! Hjälp oss på HelaHisingen.se att utöka listan här ovanför! Var köper du ditt kaffe för max en 20-lapp? Mejla oss på tips@helahisingen.se eller skicka ett meddelande till oss på Facebook eller Instagram – så testar vi ditt kaffe-tips och utökar listan här i artikeln!

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: