Massiv explosion ekade över Hisingen: ”Jag trodde fan huset skulle rasa”

Vid 02-tiden natten mot tisdagen hördes en jättelik smäll över stora delar av Hisingen. Efter den senaste tidens gängkonflikter trodde många att det var en ny explosion i Biskopsgården. Men det visade sig ha smällt på andra sidan Göta Älv – vid en företagsfastighet på Första Långgatan…

Många Hisingsbor som var vakna sent hörde smällen tydligt. Andra vaknade av det högljudda ”explosionsliknande” ljudet. I ”Vad händer på Hisingen” haglade kommentarerna inatt:

”Vad i HELA JÄVLA helvete var det som small vid Eriksberg precis ?!!! Jag trodde fan huset skulle rasa!”, skrev Sophie.

”Gud vad det small nu ? Nära wiesselgrensplatsen”, svarade Lotta.

”Hörde vid bjurslätts me kände hur huset skakade”, skrev Matilda.

”Jobbar ute i biskop hördes ordentligt här”, skrev Wilma i samma tråd.

Alla dessa – och många fler från Kville, Wieslgrensplatsen, Eriksbergsplatån och Brunnsbo skrev inom bara ett par minuter att de hade hört smällen.

Fastighet med företag drabbat – i Linné

Men enligt polis och räddningstjänst – där insatsledaren på Lundby brandstation hade vaknat av det högljudda ljudet, skriver GP – säger att explosionen inte skedde på Hisingen.

I stället ska det ha varit vid en fastighet, där enbart en rad företag sitter, på Första Långgatan som utsatts för någon slags explosion vid sin entré:

— Vi har konstaterat att det varit någon form av skada på en fastighet där, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl, vid polisen i Region Väst till GT.

På platsen ska en dörr ha böjts inåt och glassplitter ha legat utspritt i området, samt ha funnit sprickor i glas i kringliggande områden, rapporterar flera medier.

”Jag vaknade av att fönstren skakade”

Det är ännu oklart hur en explosion som bara skapat mindre skador på en fastighet på Första Långgatan kan ha låtit så högt över hela Hisingen, men det är den enda händelse som polis och räddningstjänst fått inrapporterat till sig vid den här tidpunkten.

Väldigt många boende runt om på Hisingen ringde 112 och larmade om en ”explosion”, ännu fler tog till kommentarsfälten i ”Vad gör polisen på Hisingen?” och ”Vad händer på Hisingen?” för att berätta om smällen:

”Vad var det som small på centrala Hisingen nu”?, skrev Mona.

”Jag vaknade av att fönstren skakade!”, skrev Mikaela i Lundby.

”I Brunnsbo hördes den tydligt men var inte precis här det small”, skrev Victor, en av många i Hisings Backa som skrev att de hörde, eller vaknade av det bomb-liknande ljudet.

”Det lär precis som en kanon sköt utanför fönstret”, tyckte en Kvillebo.

Inga människor skadades

Men explosionen var inte omfattande nog för att kalla in nationella bombskyddet, eller för att skada några förbipasserande eller boende i närliggande fastigheter:

– Vi har inga uppgifter om skadade personer och ingen misstänkt i nuläget, säger Magnus Nordqvist till GT och tillägger att de inte har någon klar motivbild i nuläget. 

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: