Nu måste du visa biljett på bussen – förutom på dessa linjer

Nu öppnar Sverige upp när många restriktioner som infördes med covid-19 tas bort. Därför öppnar även Västtrafik sina dörrar igen – men inte på alla linjer.
— Vi är glada att äntligen kunna öppna framdörrarna, säger Anna Johansson, affärsenhetschef på Västtrafik till Vårt Göteborg.

Sedan i mars förra året har Västtrafik haft stängda framdörrar på bussar och spårvagnar i Göteborg. När flera av de restriktioner som gällt under pandemin lyftes den 29 september, tog Västtrafik beslut om att åter öppna dörrarna.

— Vi är glada att äntligen kunna öppna framdörrarna på alla våra linjer. För att det ska ske på ett så bra sätt som möjligt gör vi det stegvis. På så sätt har vi möjlighet att vara med ute i trafiken och stötta våra resenärer och förare, säger Anna Johansson på Västtrafik till Vårt Göteborg.

Inför krav på att visa biljett

Öppnandet av framdörrarna kommer ske stegvis under oktober månad. Som HelaHisingen.se berättade om i våras införs nu dessutom obligatorisk påstigning genom framdörrarna på bussarna i Göteborg. Man blir då skyldig att visa föraren sin biljett.

Det finns dock undantag för den regeln på följande linjer: 16, 16X, 17, 18, 19, 25, 50, 52, 58, 59 och 60, 62. Anledningen är att det skulle stoppa upp trafiken för mycket när resandet med dem är högt.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: