Här öppnar en ny 1 000 kvadratmeter stor vårdverksamhet på centrala Hisingen 2024

Hisingen ska få en ny form av vårdverksamhet. Ett avtal om 1 000 kvadratmeter stora lokaler har tecknats mellan vårdbolaget Medtanken Group och Hemsö.
— Vi har utvecklat ett unikt koncept med fysisk och digital vård och vi har länge letat efter en passande lokal på Hisingen, säger Nick Johansson, vd för Medtanken Group.

Hyresavtalet som gäller mellan de två parterna tecknas på en tolvårsperiod och gäller 1 000 kvadratmeter i det nya kvarteret Capella i Karlastaden. Planen är att öppna verksamheten under 2024.

Medtanken Group är en vårdaktör som sedan tidigare har flera vårdcentraler, barnavårdscentraler och rehabcenter på olika platser i Göteborg och Västra Götalandsregionen.

— Vi har inom Medtanken Group byggt upp en tillgänglig och ansvarsfull verksamhet med målet att ge våra patienter den bästa vården. Vi har utvecklat ett unikt koncept med fysisk och digital vård och vi har länge letat efter en passande lokal på Hisingen. Genom vårt samarbete med Hemsö får vi nu äntligen möjligheten att etablera oss i en ny del av Göteborg och låta ännu fler ta del av vårt utbud, säger Nick Johansson, vd för Medtanken Group i ett pressmeddelande.

Ska användas för ”vård, utbildning och omsorg”

Fastigheten som nu hyrs i kvarteret Capella utvecklas i nära samarbete med Serneke, enligt Medtanken Group. Planen är att lokalerna ska användas för bland annat vård, utbildning och omsorg, men det är oklart om det innebär att det ska etableras en ny vårdcentral på Hisingen.

Vad är det för typ av vårdverksamhet som ni ska öppna?

— Vi hänvisar till pressutskicket, säger Christian Wederbrand, verksamhetsutvecklare på Medtanken Group.

Medtanken Group består av bolagen Medpro Clinic, Omtanken Vård, Citysjukhuset +7, Kvarterskliniken och HMC – Hälsomedicinskt center.

Hemsö: ”Vi är glada att utöka vårt samarbete och att få in en väletablerad vårdaktör”

Sedan tidigare samarbetar det privata vårdbolaget med Hemsö på andra platser i regionen.

— Vi är glada att utöka vårt samarbete och att få in en väletablerad vårdaktör med personlig service och hög standard i Capella. Det blir en viktig service för de som bor och arbetar i området och ett bra komplement till övriga verksamheter i vår fastighet, säger Hanna Tengberg, projektutvecklare på Hemsö i ett pressmeddelande.

Hemsö har tecknat andra avtal för uthyrning på Lindholmen, bland annat med Göteborgs stad, Amerikanska gymnasiet samt Folkuniversitet – som har skolorna Balettakademien och KV Konstskola.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER: