Miljardären från Hisingen i ny deal med Volvos ägare – här ska de bygga tillsammans

Geely och Balder bildar ett gemensamt bolag för att fortsätta utvecklingen på Lindholmen. Byggnaden som nu ska uppföras är tolv våningar hög och omfattar 17 500 kvadratmeter.
— Lindholmen med sitt Science Park och innovationscenter är ett attraktivt område som vi gärna vill vara del av, säger Balders vd Erik Selin.

Förra våren lämnade fastighetsbolaget Geely Europe Innovation Centre AB in en bygglovsansökan för projektet B46 på Lindholmen. I juni togs första spadtaget och nu har man bestämt sig för att fortsätta projektet tillsammans med Fastighets AB Balder.

De två företagen bildar därför ett gemensamt bolag för att fortsätta uppförandet och utvecklingen av den sjätte byggnaden på Uni3 by Geely på Lindholmen.

— Lindholmen med sitt Science Park och innovationscenter är ett attraktivt område som vi gärna vill vara del av. Jag är imponerad av det som hittills uppnåtts med Uni3 by Geely och är mycket nöjd att få göra denna fina investering tillsammans med Geely, säger Balders vd Erik Selin i ett pressmeddelande.

Så här ska den nya byggnaden på Lindholmen se ut. Foto: Geely.

VD:n Gang Wei: ”Därför var det ett naturligt steg att bygga den sjätte byggnad vi hade option på”

Geely Sweden Holdings, som är Sveriges största holdingbolag, omfattar fastighetsbolaget Geely Europe Innovation Centre AB som äger företagscampuset på Lindholmen.

— Redan tidigt under utvecklingen av vårt campus märkte vi ett stort tryck från företag som var intresserade av att etablera sig här hos oss. Därför var det ett naturligt steg att bygga den sjätte byggnad vi hade option på, och vi är väldigt glada över att kunna göra det i samarbete med Sveriges kanske främsta fastighetsbolag, Balder, säger Gang Wei, vd för Geely Europe Innovation Centre AB, i pressmeddelandet.

Byggnaden B46 som nu ska uppföras är tolv våningar hög och omfattar ungefär 17 500 kvadratmeter. I byggnaden kommer det utöver kontorslokaler finnas plats för restaurang, butiker samt områden för mässor och utställningar i markplan. Dessutom kommer det finnas en takterrass på översta våningen.

Erik Selin, vd Balder, och Gang Wei, vd Geely Innovation Centre, signerar samarbetsavtal kring den nya byggnaden på Lindholmen i Göteborg. Pressbild: Geely.

Techbolaget Sinix Group bland de första att flytta in – ”Vi är mycket glada”

Entreprenör för byggnaden B46 är BRA Bygg. Enligt planeringen ska det stå klart sommaren 2024.

—Vi är mycket glada över att bli en del av projektet. Med ett utmärkt läge och en bra produkt kompletterar och förstärker fastigheten vårt befintliga bestånd, säger Emil Engelbrektsson, sverigechef för fastighetsutveckling på Balder, i pressmeddelandet.

Techbolaget Sinix Group är en av de första hyresgästerna att flytta in och nu pågår diskussioner med framtida potentiella hyresgäster.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: