Pandemin stoppar inte bygget av Geely:s ”Uni3 Campus” på Hisingen

Vissa byggen stannar på grund av Covid-19-pandemin – men inte Geelys på Lindholmen. Nu är huvudbyggnaden i det nya campuset färdig utvändigt:
— Det är onekligen utmanande och sätter vår kreativitet på prov, helt klart, säger Volvo Cars-ägarbolagets pressansvarige Stefan Lundin.

De äger Volvo Cars och är storägare i ”svenska Volvo”. Kinesiska Geelys intåg i Göteborg fortsätter att märkas. Nu är företaget färdiga med konstruktionen av fasaden till huvudbyggnaden till sitt nya innovationscenter vid Lindholmsallén på Götaverkens gamla varvsområde på Hisingen.

På torsdagen genomfördes en coronasäkrad ceremoni där Uni3-projektets ansvarige Gang Wei och CEVT:s VD Mats Fägerhag tillsammans symboliskt placerade de sista tegelstenarna i en av väggarna. De sista tegelstenarna i fasaden är namngivna med projektmedlemmarnas namn, med syftet att föreviga teamets insatser.

Tingting Niu, marknadskordinator på Uni3, visar var hennes namngivna tegelsten sitter i fasaden. Foto: Geely

— Jag har förstått att det här inte tillhör vanligheterna i svenska byggnadsprojekt, men för mig är det viktigt att alla i teamet både känner sig uppskattade och dedikerade till vårt campus. Här ska de kunna komma förbi med sina barnbarn och visa ”Det här huset var jag med och byggde!”, säger Gang Wei, chef för Geely Innovation Centre Management AB, ägaren och utvecklaren av Uni3 campus.

Bygget fortsätter under pandemin

Samtidigt fortsätter bygget på Lindholmen – till skillnad från exempelvis bygget av Karlatornet i samma område – trots pandemin. När allt är klart kommer Geelys komplex fylla mer än ett helt stadskvarter:

— Byggarbetet fortgår oförtrutet, medan kontorsarbetet görs hemifrån nu i dessa tider. Vi har en tight tidslinje och både vi och BRA bygg gör allt vi kan för att se till att vi kan arbeta på ett corona-säkert sätt, säger Geelys pressansvarige Stefan Lundin till HelaHisingen.se.

Geelys innovationscenter ska se ut så här när det är färdigt. Foto: GEELY

Den pågående pandemin tvingade Geely att hålla tillbaka lite på storleken av torsdagens ceremoni:

— Det är onekligen utmanande och sätter vår kreativitet på prov, helt klart. Vi hade planerat att göra ett större event kring de här tegelstenarna också, men nu fick vi vara lösningsorienterade och se till att få in stenarna, ta lite foton och sen köra på, säger Stefan Lundin.

Markus Hankins
markus@helahisingen.se

LÄS MER: