Här byggs Hisingens stora krogsatsning: Lunchkrog, After Work, VIP-arrangemang och event i ett

En lokal för allt från bröllop till firmans after work. Så beskrivs den nya kafé- och restaurangsatsningen East meet West i Lindholmsallén på Hisingen:
— Här ska gästerna verkligen kunna komma och gå under hela dagen, och alltid känna att det finns ett lockande utbud, säger Henrik Strinning, vd Compass Group Sverige.

Som HelaHisingen.se kunde berätta redan i februari har Compass Group Sverige fått uppdraget att skapa en stor restaurang inne på Geelys nya kvarter i Lindholmsallén på Hisingen. Nu kommer fler detaljer om vad detta innebär rent konkret. Restaurangen East meet West på Geelys campus blir sannolikt 2021 års största krogsatsning på Hisingen.

— Här ska gästerna verkligen kunna komma och gå under hela dagen, och alltid känna att det finns ett lockande utbud oavsett om man ska äta frukost, ta en snabb kaffe eller en after work, säger Henrik Strinning, vd Compass Group Sverige, till HelaHisingen.se.

Kinesiska och nordiska influenser

Tanken är alltså att skapa en mix – både vad gäller meny samt vad det är för slags verksamhet i lokalerna. Det planeras för både lunchkrog, after work-bar, event-lokal och utrymme för VIP-arrangemang i restaurangen.

— Vi är övertygade om att vår restaurang- och caféverksamhet på Geelys campus kommer bli ett välkommet tillskott för närområdet runt Lindholmen men också i hela Göteborg, säger Henrik Strinning, vd Compass Group Sverige.

Geelys campus i Lindholmsallén ska stå klart 2021. Foto: GEELY

Företaget utlovar en ”spännande mix av innovativa smaker” med både kinesiska och nordiska influenser i det som väntas bli det naturliga valet för lunch på ”Uni3 by Geely”, som Geelys campus döpts till.

Campuset består av fem huvudbyggnader och i den nu nästan färdigställda huvudbyggnaden förbereder Compass Group det nya matkoncept där öst möter väst ska vara signum för såväl restaurang- som caféutbudet som erbjuds på olika tider under dygnet. Även om detaljerna inte är satta – exempelvis har personalen till restaurangen ännu inte rekryterats – är planen att bygga upp lunchmenyn utifrån de fem kinesiska elementen; trä, vatten, eld, jord och metall.

— Precis som Uni3 ska andas innovation och utveckling vill vi även att vårt materbjudande ska vara modernt, spännande och anpassat efter morgondagens arbetsplats. Vi vet att människor har mycket mer flexibla rutiner idag när det gäller arbete och fritid och det kommer vi möta genom att erbjuda mat under hela dagen från morgon till kväll, säger Peter Öhrström, konceptutvecklare på Compass Group Sverige i ett pressmeddelande.

Inredningen får kinesiska influenser och består till stor del av trädetaljer. Foto: COMPASS GROUP

”Svenskar ofta pratar om väder och kineser om mat”

Restaurang och kafé-verksamheten East meet West Compass kommer att ligga i närheten till United Spaces, som driver co-working-kontor runt om i Sverige.

— Inom Geely brukar vi skämtsamt säga att svenskar ofta pratar om väder och kineser om mat. Vår ambition är att maten som serveras på Uni3 ska bli omtalat hela vägen till Kina, och vi har stora förväntningar och förtroende för Compass som vår partner i restaurangdriften, säger Gang Wei, projektledare för Uni3 by Geely.

Precis utanför restaurangen ligger campusets stora atrium som öppnar möjligheten att arrangera allt från bröllop till spektakulära event, utställningar och mycket annat.

— Vi ser fram emot ett tätt samarbete med Geely och hyresgästerna i byggnaden. Det här är verkligen en spännande miljö med stor potential att skapa något utöver det vanliga, säger Henrik Strinning, vd Compass Group Sverige.

Visionsbilden av hur East meet West ska se ut. Foto: COMPASS GROUP.

Preliminär öppningstid för Compass restaurang-, café- och cateringverksamhet på Uni3 by Geely är efter sommaren 2021.

Markus Hankins
markus@helahisingen.se

LÄS MER: