Nya satsningarna hos Quality Hotel 11: Teaterbar, stand up och frukost vid takpool!

DET HÄR ÄR EN ANNONS

Just nu jobbar det nya teamet hos Quality Hotel 11 i Eriksberg på att skapa en helt ny typ av mötesplats på Hisingen. Planer finns på allt från stand up comedy, shower och en helt ny hotellbar:
— Målet är att Hisingsborna inte ska behöva åka in till stan för att ha roligt utan det kan de ha här, säger hotelldirektören Ina Aganovic.

Många som jobbar eller bor i Eriksberg har säkert besökt hotellet för någon mässa i Eriksbergshallen. Eller så har ni varit här för den populära husmanskost-lunchen i restaurangen på bottenvåningen. Där erbjuds en buffé på vardagarna som folk fortsätter komma tillbaka till år efter år:
— Vi har husmanskost med kött, fisk och vegetariskt. Det finns inte tillräckligt många som erbjuder lunch i området så efterfrågan är stor på att vi ska ha den här lunchen, säger Ina Aganovic, ny hotelldirektör som tog över det klassiska hotellet i år.

Det nya teamet på hotellet har börjat sätta sin prägel på verksamheten. I år har hotellobbyn fått sig ett ansiktslyft, de har börjat anordna fler egna events i Eriksbergshallen, hade den populära sommarkrogssatsningen Shipyard där allt från glassbar med Lejonet & Björnen till storbildsvisningar av fotbolls-EM och en välbesökt femkamp bredde ut sig.

Hotelldirektör Ina Aganovic drar upp planerna för Quality Hotel 11 & Eriksbergshallen. Foto: NORDIC CHOICE HOTELS

I höst har man även återlanserat den tidigare väldigt uppskattade restaurangen högt upp i byggnaden: Kök & Bar 67. Namnet syftar till att restaurangen sprider ut sig över våning sex och sju i huset, vilket innebär att gästerna erbjuds en makalös utsikt över Göteborgs hamn:

— Den gjorde comeback i höstas och det är inte bara utsikten som är fantastisk utan även maten, vågar jag lova. Vi har nya mattor, målat om i lokalen, uppgraderat köket rejält och fått in nya möbler i matsalen. Nu känns det som den passar in bättre i huset och att vi fått till en behaglig känsla för våra gäster. Här är det lite chill, som en hemma hos-miljö med god mat, säger Ina Aganovic.

Planen: Bygga om poolområdet på taket

En av Quality Hotel 11:s bästa ”hemligheter” är att de har en liten uppvärmd pool på taket, med en bastu precis intill. Denna används i första hand av hotellets övernattande gäster – men går även att hyra av andra:
— Det är en varm liten pool som numera är öppen året om! Jätteskönt att sitta där i badet och se de häftiga utsikterna över Eriksbergs bockkran och Älvsborgsbron, för att sedan smita in och basta. Inom kort ska vi både renovera och utöka det här området, det blir en rejäl uppfräschning, säger Ina Aganovic och fortsätter:

— Under 2022 kommer vi lansera ett koncept där företag eller kompisgäng på 8-10 personer kan köra ”frukost med poolchill”, fram till 12:00 en förmiddag. Då får ni tillgång till vårt gym som ligger i anslutning till poolen, bastu, poolen och magnifika utsikter.

Poolområdet på taket ska fräschas upp och kommer gå att hyra för frukostevents. Foto: QUALITY HOTEL 11

Samtidigt är hotellets allmäna ytor under omvandling. Allt fler ”döytor” ska bli tillgängliga för allmänheten. Quality Hotel 11 vill att fler och fler som bor eller jobbar längs Norra Älvstranden ska vilja spendera tid hos dem.

— Vi har ju 20 000 kvadratmeter hotell- och eventytor. Här ska vi bygga innehåll, så att det händer något i huset hela tiden. Vi har exempelvis ett samarbete med Volvo Museum som visar upp sina klassiska bilar här hos oss, vi har en del ”balkonger” på hotellet som passar bra att komma och jobba från, med en fantastisk gammal varvsmiljö omkring sig. Ovanför vår teater har vi även ett atrium där vi kommer bygga en lounge, där vi hoppas få hålla utställningar och modevisningar framöver, säger hotelldirektören Ina Aganovic förväntansfullt.

Nytt koncept: Teaterbar mot Eriksbergstorget

Just nu byggs dessutom nästa nya koncept att lanseras på Quality Hotel 11. På hotellets södra sida, på kortsidan mot Eriksbergstorget så formas ”Teaterbaren”. Den planeras att öppna i slutet av januari och får då en egen entré ut mot parkeringen och torget:
— Här ska vi skapa ännu en grym mötesplats! Tanken är att ha lite restaurang-, café och lite barkänsla i ett. Det blir mycket växter och en avslappnad stämning där Eriksbergsborna kan hänga, jobba, käka lunch eller ta ett glas vin.

Det känns som att ni skapar allt fler mötesplatser där maten står i centrum?
— Så är det! Men då har vi inte ens nämnt frukostbuffén, som ju är supernajs och en av de stora favoriterna bland våra gäster. Efter årsskiftet kommer vi att köra ett specialpris för frukostbuffén på vardagar. Så håll utkik i Quality Hotel 11:s sociala medier så berättar vi mer där, säger Ina Aganovic.

Quality Hotel 11 & Eriksbergshallen i bakgrunden – med ostindiefararen Götheborg i förgrunden. Foto: QUALITY HOTEL 11

Redan under 2021 har en del nyheter lanserats på hotellet och i eventhallen. Glasscafé, sommarbar, femkamp och senast ut har Indoor Golf varit, som har fått en egen entré vid Eriksbergshallen – dit mängder av folk har flockats i vinter.

Under 2022 är målet är att skapa en så härlig och behaglig miljö genom hela hotellet att Eriksbergs- och Hisingsborna ska vilja hänga här ”både en tisdag förmiddag som fredag kväll”:

— Vi ska dra hit folk och se till att det händer saker här hos oss. Här ska det vara öppet där du kan välja att jobba, hänga, ta ett glas vin eller få lite underhållning lokalt i Eriksberg. Vi kommer att satsa på både standup och shower på vår teater under 2022! Man ska inte behöva åka över älven till stan för att se något kul, säger Ina Aganovic och promotar Eriksbergshallens sajt som platsen att ha koll på:

— Nu bygger vi ett eget innehåll med mässor, konserter och andra arrangemang i Eriksbergshallen. Så Eriksbergshallen.se bör man kika in på med jämna mellanrum för där kommer vi att släppa allt som händer här, säger Ina Aganovic.

Redaktionen
tips@helahelahisingen.se

HelaHisingen.se har i år en julkalender – där våra och en del av våra sponsorers olika projekt, företag och anställda hamnar i fokus. Mellan 1 och 24 december lyfter vi fram en av dessa med en “lucka” i form av en artikel. Detta är “lucka” 18. Vill du exponera ditt företag, din produkt eller dina anställda här? Hör av dig till annons@helahisingen.se – så löser vi det!

LÄS MER: