Serneke samarbetar med Cramo vid Karlatornet: Maskiner, hissar, bodar, digitala lösningar och tjänster

Byggkoncernen Serneke Sverige AB har inlett ett nytt samarbete med maskinuthyrningsföretaget Cramo AB. Samarbetet, som tidigare innefattat ett maskinavtal till Sernekes projekt Karlatornet, stärks nu även upp med ett bodavtal under en hyrestid på upp till fyra år.

— Det känns roligt att vi kan utöka Cramos åtagande i projektet. Vi ser fram emot ett bra och givande samarbete under kommande år, säger Caroline Ernström, projektledare omkostnad hos Serneke i ett pressmeddelande.

Serneke är en av Sveriges största byggkoncerner och jobbar inom entreprenad och projektutveckling. Karlatornet på Lindholmen är en del av en helt ny stadsdel som växer fram, Karlastaden, som ligger i Lindholmen på Hisingen. Skyskrapan har haft en del motgångar – men nu när bygget åter är igång jobbar man hårt på att bli färdiga. Då kommer den bli Nordens högsta byggnad med sina 245 meter och 73 våningar.

LÄS MER: Miljardärerna blir delägare i Karlatornet – nu återupptas bygget av superskyskrapan på Hisingen: “Skapa stolthet hos göteborgarna”

I december 2020 framkom att Ola Serneke sålt halva Karlatornet till Erik Selins bolag Balder. Dessutom gick Balder in som ny delägare i Serneke. Så räddade bygg- och fastighetsmiljardärerna bygget av Nordens högsta hus på Lindholmen på Hisingen.
— Jag ser det också som en game-changer för vårt bolag, sa Ola Serneke då.

Serneke och Fastighets AB Balder, allmänt känt som “Balder” ingick strax före jul ett aktieöverlåtelseavtal där Balder köper 50 procent av aktierna i Karlatornet AB. Affären innebär alltså att Karlatornet är fullt finansierat och bygget kan återupptas efter att ha legat nere under största delen av 2020.

Avtalet ger långsiktiga lösningar för bygget

Nu säkras ännu en långsiktig lösning kring bygget – som kan hjälpa byggherrarna att se till att inga ytterligare förseningar sker. Genom avtalet med Cramo åtar sig bolaget att tillgodose Serneke med en komplett hyreslösning i form av maskiner, hissar, bodar, digitala lösningar och tjänster – samt en maskinhubb med elektronisk närvaroregistrering och skydd.

Bygget av Karlatornet har återupptagits sedan Balder blev delägare i skyskrapan. Foto: SERNEKE

Inom ramen för det nya avtalet innefattas även all tillfällig el med dedikerade personer från Cramo på plats under projektets gång, skriver bolagen i pressmeddelandet.

— Vi på Cramo är oerhört stolta för förtroendet vi får genom att ytterligare utöka samarbetet med Serneke på deras prestigeprojekt Karlatornet. Ett kvitto på att vi varje dag i varje leverans levererar enligt de högt ställda förväntningar som Serneke har på t.ex. leveransprecision och kvalitet men även inom områden som säkerhet och miljömedvetna val. För oss ett kvitto på ett över tid väl fungerande samarbete, säger Jonas Ohlson, Regionchef Cramo AB.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER:

LÄS MER: