Topp 3 dyraste lägenheterna i Sverige finns på Hisingen: ”Unikt och helt banbrytande”

En sexrums lägenhet på 365 kvadratmeter för 61 miljoner? Eller passar en 370 kvadratmeters penthouselägenhet för 59,9 miljoner bättre? Just nu är Sveriges tre dyraste bostadsrätter till salu lyxvåningar i Göteborg.
– Detta här projektet är unikt och helt banbrytande på våra breddgrader, säger stjärnmäklaren Niklas Berntzon på Eklund Stockholm New York om Karlatornet till Helahisingen.se.

På fjärde plats finns en lägenhet på Östermalm, femma positionerar sig en paradvåning på Södermalm. Normalt hade de varit de dyraste bostadsrätterna i landet – men Stockholms dyrgripar har fått se sig frånsprungna på Hemnet i höst. I stället ligger Sveriges tre dyraste lägenheter till salu, i Göteborg:

1. Hisingen – Karlatornet:
6 rum, 365 kvadratmeter.
Pris: 61,9 miljoner kronor.
2. Hisingen – Karlatornet:
7 rum, 370 kvadratmeter.
Pris: 59,9 miljoner kronor.
3. Hisingen – Karlatornet:
7 rum, 370 kvadratmeter.
Pris: 53,5 miljoner kronor.
4. Östermalm – Eriksbergsgatan 13:
9 rum, 334 kvadratmeter.
Pris: 49 miljoner kronor.
5. Södermalm – Hornsgatan 4:
10 rum, 303 kvadratmeter.
Pris: 29,975 miljoner kronor.

Enligt mäklarfirman Eklund Stockholm New York – som säljer de prestigefulla objekten i skyskrapan som Serneke bygger vid Lindholmen på Hisingen – har man redan sålt mer än 90 procent av lägenheterna i Karlatornet.
Här har målgruppen varit extremt bred, det finns allt från små lägenheter till 360 kvadratmeters penthouse med pool på taket. Köpare har varit allt från singlar till barnfamiljer, äldre par, förstagångsköpare likaväl som ”hussäljarna”. Det enda de med säkerhet har gemensamt är intresset att bo på det allra modernaste sätt man kan bo i Sverige, säger stjärnmäklaren Niklas Berntzon på Eklund Stockholm New York.

Bilderna: Sveriges dyraste lägenheter

En vinterträdgård i en av lyxlägenheterna i Karlatornet. Foto: Serneke.
Ett vardagsrum i de kommande penthouselägenheterna i Karlatornet. Foto: Serneke.
Terass med pool i en av de kommande penthouselägenheterna. Foto: Serneke.

”Helt osannolikt för den svenska marknaden”

Sedan november 2019 är bygget – som legat vilande under hösten medan Serneke förhandlat om en försäljning av byggnaden – i gång igen. Därför tror mäklaren att de sista lägenheterna i skyskrapan kan komma att säljas till personer som faktiskt får möjligheten att se objekten i verkliga livet.

– Jag gissar att den sista gruppen bostäder flyger iväg när man väl får komma upp på plats och se produkten inne i tornet, samt se utsikten. Det här är något helt osannolikt för den svenska marknaden, säger Berntzon.

Stjärnmäklaren Niklas Berntzon. Foto: Eklund Stockholm New York.

Själv har han och hans firma varit med och sålt många av bostäderna i ”Norra Tornen” i Stockholm och menar därför på att det finns en stor skillnad mellan att sälja till köpare som bara kan se lägenheter på en ritning och med exempelbilder på hur det ska bli:
– Skillnaden mellan att köpa en bostad ”på ritning” mot att stå på 100 meters höjd och se utsikten är påtaglig. I hemlighet hoppas jag att jag har något kvar att sälja när Karlatornet är färdigbyggt så att jag verkligen får se bostäderna på plats, säger Niklas Berntzon till Helahisingen.se.

Exempelbild på ett vardagsrum i penthouse-lägenheterna av Karlatornet. Foto: Serneke.
Ett vardagsrum med utsikt högst upp i Karlatornet. Foto: Serneke.

Listan på köpare är hemlig

Mäklaren Eklund Stockholm New York menar ju på att det är alla typer av människor som köpt lägenheter i Karlatornet. Men exakt vad det innebär är hemligt. Exempelvis vill de inte berätta hur stor andel av dem som köpt lägenheter i det som ska bli Nordens högsta hus – som kommer från andra länder.
– Vi får ju inte uttala oss om enskilda kunder, men då projektet är väldigt internationellt så är det en och annan köpare som inte är svensk. Flyttar du hit med ditt företag från utlandet och är van vid mer internationell standard så är det kanske inte så konstigt. Det finns inget annat som detta i Göteborg, eller Sverige för den delen. Detta är unikt och helt banbrytande på våra breddgrader, säger stjärnmäklaren Niklas Berntzon på Eklund Stockholm New York till Helahisingen.se.

Planerad inflyttning i Karlatornet är andra halvåret 2022.

Hemnet-topplistan: Dyraste lägenheterna i landet just nu