BILDEXTRA: Här öppnar Stordalen nytt hotell på Hisingen med flera barer och takterass

Nordic Choice Hotels blir operatör för ett nytt hotell som byggs på Geelys nya campus “Uni3 by Geely” i Göteborg. Hotellet öppnar hösten 2022 och är tänkt att bli en ny internationell mötesplats – i hjärtat av Hisingens innovationskluster på Lindholmen.
— Jag sa för några år sedan att Nordic Choice skulle fördubbla kapaciteten i Göteborg. Det är ett löfte till Göteborgarna som vi levererat på och överträffat med råge, säger Petter Stordalen.

Flera restauranget och barer, med takterass och innergård – kommer Geely och Stordalens Nordic Choice hotels skapa en ny mötesplats på Hisingen. Med vattnet som närmsta granne, Göteborgs innerstad som utsikt och ”med kreativiteten som läget i ett innovationscenter innebär”, enligt Nordic Choice hotels formulering, så byggs nu ett helt nytt hotell på Geelys campus – gamla Götaverkens varvsområde – på Lindholmen i Göteborg.

Nordic Choice Hotels ägare Petter Stordalen. Foto: NORDIC CHOICE HOTELS.

Hotellet som beräknas öppna hösten 2022 kommer att ha 254 hotellrum, två restauranger, två barer, konferensytor och wellnessavdelning.

— Jag sa för några år sedan att Nordic Choice skulle fördubbla kapaciteten i Göteborg. Det är ett löfte till Göteborgarna som vi levererat på och överträffat med råge. Lindholmen är kanske en av världens mest intressanta innovationshubbar just nu inom trafiksäkerhet och grön utveckling och som nu får ytterligare kraft genom Geelys satsning på ett campus som kommer erbjuda både teknikutveckling och evenmangsupplevelser. Det som växer fram är oerhört spännande och i den vill Nordic Choice Hotels finnas med och bidra till att utveckla platsen så att den lever året och dygnet runt, säger Petter Stordalen, ägare till Nordic Choice Hotels i ett pressmeddelande.

Så här ska hotellet – som Geely bygger och Nordic Choice hotels ska driva – se ut.

Tidigare har vi på HelaHisingen.se berättat om Stordalens och Nordic Choice hotels planer att bygga ett hotell i skyskrapan Karlatornet när den står klar. Nu utökar hotellkoncernen alltså till tre hotell på Norra Älvstranden, då man utöver de två planerade hotellen även äger Hotell 11 i Eriksberg.

Så här ska lobbyn på det nya hotellet se ut.

LÄS MER: Petter Stordalen om planerna för drömhotellet i Nordens högsta hus i Göteborg: “Det här blir episkt”

Den 12 745 kvadratmeter stora fastigheten är redan under uppförande och beräknas färdigställas så att hotellet kan öppna hösten 2022 i det som tidigare var Götaverken Cityvarvets varvsområde i Lindholmen.

Så ska bottenplan på hotellet se ut för besökare och förbipasserande.

Fastighetsägare är Volvo cars kinesiska ägarbolag Geely som därmed stärker sin närvaro på Hisingen ännu mer:

— Lindholmen och Göteborg är oerhört viktigt för oss och därför vill vi ha en stark hotelloperatör som kan marknaden och som genom åren bevisat att man framgångsrikt kan bedriva en uppskattad verksamhet som lyfter området och skapar populära mötesplatser. Uni3 by Geely kommer att fortsätta att utvecklas de kommande åren och campuset kommer år för år bli en allt viktigare plats för innovation än vad vi ens kan föreställa oss idag. Ska vi lyckas med det så behöver vi göra platsen attraktiv för entreprenörer från hela världen. I det arbetet blir hotellet oerhört viktigt, säger Gang Wei, VD för Geelys fastighetsbolag GIC Management AB.

Hotellfastigheten är den röda som syns till höger i bild i Geelys nya campus som just nu byggs i Lindholmen på Norra Älvstranden.

Stora ambitioner för hotellet

Ambitionerna för hotellet är stora och inte minst märks det i planerna för hotellets restaurangverksamhet.

— Fastighetsägaren var väldigt tydliga med att de sökte en hotelloperatör som skulle ha kunskapen och kraften att etablera en restaurangverksamhet i huset som skulle hålla internationellt hög nivå. Vi har antagit den utmaningen och kommer när hotellet öppnar nästa år kunna ge stan dess absolut bästa och mest autentiska kinesiska a la carte restaurang. Enbart restaurangen kommer vara en anledning att besöka Göteborg och hotellet, säger Stordalen.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

Hotellet ska få en ”innergård” med bar och loungeområden när det är färdigt.

Fakta: Stordalens nya hotell i Lindholmen

Antal rum: 254 varav 23 är longstay
Restauranger: 2 varav en med takterrass
Barer: 2-3 inkl bar i Restaurang plan 10 och terassen
Gym/relax: Wellnessavdelning
Konferensavdelning: 7 rum totalt ca 230 personer
Arkitekt: Arkitektbyrån Design AB, Göteborg
Inredningsarkitekt: Mod arkitekter, Stockholm
Rådgivningsbyrå Geely: Annordia Hospitality Consulting
Öppning: Hösten 2022

Så här ska frukostrestaurangen se ut på det nya hotellet.

LÄS MER: