Tomma hyllor på Systembolaget inför midsommar

En del hyllor på flera Systembolag är just nu tomma. Anledningen är att Systembolaget har problem med sina leveranser.
— Det är några av våra leverantörer som i sin tur anlitar en distributör som har levererat olika varor inom vin och enstaka varor inom spritsegmentet som just nu inte har tillräckligt med personal i sin plockkapacitet på lagret, säger Maria Frändegård, presschef  på Systembolaget.

Systembolagets leverantörer har problem med sin distribution i flera butiker runtom i Sverige, rapporterar Sveriges radio Ekot. Kunder som ska besöka Systembolaget i Eriksberg, Amhult, Bäckebol samt på Backaplan, kan därför mötas av en del tomma hyllor inför midsommar.

— Det är några av våra leverantörer som i sin tur anlitar en distributör som har levererat olika varor inom vin och enstaka varor inom spritsegmentet som just nu inte har tillräckligt med personal i sin plockkapacitet på lagret och därtill har det svårt att hitta tillräckligt med förare som kör de lastbilar som används vid transporterna, säger Maria Frändegård, presschef  på Systembolaget, till Hela Hisingen.

Vin och mousserande vin riskerar att ta slut – ”Be om hjälp i butiken”

På Systembolaget på Backaplan, till exempel, är det flera sorters vin som har tagit slut och besökare möts av skylten ”Tillfälligt slut hos leverantör”. Samma är det i butiken på Postflyget i Amhult, Torslanda, och på Bäckebol. Men Sara Norell Murberger som är ansvarig för sortiment, inköp och varuförsörjning på Systembolaget, säger till Sveriges radio Ekot. att inte alla varor berörs:

— Det är framförallt vin, inklusive mousserande, och enstaka spritprodukter.

Presschefen Maria Frändegård säger till Hela Hisingen att hon inte tror att kunder behöver vara oroliga, även om problemen kan kvarstå en tid framöver.

— Vi rekommenderar våra kunder att se efter på Systembolaget.se för att se vad som finns i sortimentet och inte. Vi hjälper också kunderna med förslag på alternativ om den efterfrågade varan skulle vara slut. Så just nu jobbar vi för högtryck tillsammans med leverantörerna och deras distributör för att våra kunder ska drabbas så lite som möjligt.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER: