Juicebaren öppnar på ”rätt” sida älven med satsningen på Hisingen: ”Ville nå ut till fler”

Området kring Götaverksgatan är i full utveckling och nu börjar bottenplanet i kvarteret Blanka att fyllas på. Juicebaren JOS har öppnat dörrarna och till hösten kommer flera nya verksamheter till Lindholmen.
— Vi jobbar för fullt med att uppfylla visionen om att aktivera Götaverksgatan som ett levande stråk med liv och puls, dag som kväll, säger Josefin Henriksson, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg.

Både restauranger och uteserveringar planeras vid det gamla Götaverkenområdet i Lindholmen. Visionen för hela området är att det ska bli mer levande.

— Götaverken är en viktig del av Göteborgs historia och målet är att förvalta platsens själ och identitet genom att tillvarata områdets unika kvaliteter, har Josefin Henriksson, affärsutvecklare på fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, tidigare sagt till Hela Hisingen.

”Vi ser framför oss både mindre ställen för affärslunch och representationsmiddagar men också ett bredare utbud av ”lite skramligare” ställen för AW, kulturevenemang och mötesplatser där upplevelsen står i centrum”, säger Josefin Henriksson om området. Foto: Atrium Ljungberg.

”Det gör förstås boendemiljön alltmer attraktiv och får kvarteren att kännas tryggare dygnet runt”

Och redan nu i juni ska ett större utbud av service, butiker och matupplevelser finnas på plats.

— Tillsammans med nya Maskinparken och allt fler gröna ytor, skapas platser där människor vill mötas, hänga, vara. Och där människor vill vara, där lever också staden. Det gör förstås boendemiljön alltmer attraktiv och får kvarteren att kännas tryggare dygnet runt, säger affärsutvecklaren Josefin Henriksson i ett pressmeddelande.

Här ligger JOS nya lokal på Götaverksgatan. Foto: JOS.

Först ut är juicebaren JOS som slagit upp portarna. Där kan man äta Poké Bowls och sallader samt dricka smoothies och juicer. 

— Vi valde att öppna på Hisingen av anledning att nå ut till fler, våra två andra ställen ligger nära varandra i centrala stan så det kändes rätt att bredda arean lite, säger ägaren Rebecca Haddadian.

Insidan av lokalen på Lindholmen. Foto: JOS.

Vad är ert koncept?
— Det bygger på hälsosam och tillgänglig mat som samtidigt presenteras på ett färgglatt och härligt sätt.

Vad hoppas ni på med verksamheten här på Hisingen?
— Vi hoppas på att nå de kunder som velat komma till oss men som kanske inte haft möjlighet av olika anledningar tidigare.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: