Topp 25: Två Hisingsbolag på LinkedIn:s prestigelista – här har du bäst chans att ”göra karriär” i Sverige!

LinkedIn:s lista över topp de 25 arbetsplatser med bäst förutsättningar att klättra i karriären samlas idel kända varumärken som Scania, Tetra Pak, Swedbank och Siemens. Geografiskt presterar Hisingen bäst, med två företag på topp fem av den prestigefyllda som har sina säten här: Volvo Group och Geely.
— Det globala fokuset gör säkert att många ser möjligheter till utveckling som inte är begränsat bara till Sverige, säger Stefan Lundin, head of PR, communications and public affairs hos Geely.

Med topplistan ”Top Companies 2022: The 25 best workplaces to grow your career in Sweden” har LinkedIn försökt ge en bild av hur du din karriär att växa över tid, alltså vilken arbetsgivare som ger möjlighet att klättra på karriärsstegen. Med hjälp av sju olika dataområden formas listan: Möjligheten att avancera, ökningen av kompetenser, stabilitet hos företaget, externa möjligheter, förkärlek för företaget, könsbalans och bredd i utbildningsbakgrund.

Ny på topp fem på listan är Geely, som bland annat äger Volvo Cars med huvudkontor i Torslanda och som öppnat campuset Uni3 by Geely i Lindholmen, där ett flertal av bolagets verksamheter finns samlade. Etta på listan: Volvo Group, det som ofta kallas för ”svenska Volvo”, men även här är Geely storägare.

— Vi är såklart väldigt glada och stolta över placeringen, men konkret så är det också ett kvitto på att strategierna på Linkedin för oss fungerar väl, med högt engagemang från de anställda som ambassadörer för bolaget, säger Geelys svenska PR och kommunikationschef Stefan Lundin.

Vad tror ni är det som gör att folk rankar er så högt på det här området?
— Geely är ett av de bolag i Sverige som utvecklats snabbast och växt mest under de senaste 10 åren, och det globala fokuset gör säkert att många ser möjligheter till utveckling som inte är begränsat bara till Sverige. Sen är Geely ett entrepenörsdrivet företag där det finns mycket frihet och ganska lite central styrning, och det ger stora möjligheter att skapa nya saker efter huvud och utveckla verksamheter på ett sätt som inte är så vanligt i stora globala företag, säger Stefan Lundin.

”Du ska kunna byta mellan våra olika företag”

Så hur jobbar Geely med att skapa möjligheter för er personal att fortsätta utvecklas inom bolaget? Stefan Lundin avslöjar att det är en av de större utmaningarna för företaget.
— Eftersom vi inte har en central styrning så bildas det lätt lite silos, och våra HR-avdelningar på de olika bolagen arbetar med att hitta olika sätt att öka flödet mellan bolagen på ett enkelt sätt. Det är en definitiv målsättning att du ska kunna byta mellan våra olika företag på ett enklare sätt i framtiden. Under tiden fokuserar vi på ”empowerment” och ”Geely spirit” och att få våra anställda att känna att det inte finns begränsningar i vad vi som koncern kan åstadkomma, säger han.

Stefan Lundin, PR och kommunikationschef för Geely. Foto: GEELY/PRESSBILD

Geely har över 20 000 anställda på Hisingen, där majoriteten jobbar för Volvo Cars, främst i Torslanda. Men Geely har även cirka 3 000 medarbetare som är baserade i Lindholmen, både på och kring campuset Uni3 och i övriga Lindholmen Science Park.

Samtidigt är Geely också näst största ägare även i Volvo Group – som kom etta på LinkedIn:s lista.

Hur känns det att Volvo Group toppar listan?
— Som storägare i det bolaget gläds vi åt deras förstaplacering, givetvis!, säger Stefan Lundin.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

Topplistan: Sveriges 25 bästa arbetsgivare sett till möjligheten att ”göra karriär”

 1. Volvo Group (Huvudkontor på Hisingen)
 2. Cap Gemeni
 3. Tetra Pak
 4. Scania (Volswagen AG)
 5. Geely (Svensk bas på Hisingen)
 6. Swedbank
 7. Siemens
 8. SEB
 9. H&M Group
 10. Canon
 11. Nordea
 12. IKEA
 13. PwC
 14. ICA Gruppen
 15. Atlas Copco
 16. WSP
 17. Klarna
 18. Spotify
 19. Telia
 20. Securitas Group
 21. Astra Zeneca
 22. AFRY
 23. NCC
 24. Knowit
 25. RISE

LÄS MER: