Chalmeristen som blir Volvos senaste VD – fick tunga prestigeposten

Anna Westerberg har utsetts till vd för Volvo Bussar och ny medlem av Volvos ledning. Hon tar över jobbet efter Håkan Agnevall som lämnar för att bli VD för Investors krisande finska verkstadskoncern Wärtsilä.

Volvo Bussar, del av den ”svenskägda” Volvo AB-koncernen (där även kinesiska Geely är storägare) – med huvudkontor i Lundby på Hisingen har fått en ny VD.

Anna Westerberg, född 1975, arbetar i dag som ledare för Volvo Group Connected Solutions. Hon började sin karriär inom Volvokoncernen 2009 och har haft en rad positioner inom företaget, bland annat som vd för Volvo Group Venture Capital.

Volvo Group Connected Solutions är en global organisation inom Volvokoncernen som leder utvecklingen av ”svenska” Volvo-koncernens uppkopplade tjänster och lösningar.

Anna Westerberg är utbildad vid Chalmers i Göteborg samt University of California i Berkeley, Kalifornien.

Föregångaren värvades till Finland – av förre SKF-chefen

Som HelaHisingen.se berättade i oktober 2020 skulle Volvo Bussars VD sedan 2013, Håkan Agnevall lämna i början av 2021 för att ta över den krisande finska verkstadskoncernen Wärtsilä som utsett honom till nästa vd. Största ägare i Wärtsilä är familjen Wallenbergs bolag Investor.

— Håkan Agnevalls jobb är att leverera på vår strategi och bygga ett starkt team, säger Wärtsiläs ordförande Tom Johnstone nyligen till Di.

Skotske göteborgaren Tom Johnstone, som i sin tur var vice VD, VD och koncernchef för SKF från 1999 fram till 2015 då han pensionerade sig.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: