Utmaningen: Vem kan karva Hisingens bästa Halloween-pumpa?

Brukar du karva Halloween-pumpor? Då är den perfekta utmaningen här: Kville Saluhall ska utnämna Hisingens bästa Halloween-pumpa!
— Vi tänkte att  samtidigt får folk en chans att ha en mysig och kreativ hemmakväll där de karvar en pumpa till tävlingen, säger Pantea Asgari, driftchef på Kville Saluhall.

På grund av pandemin har Kville Saluhall tvingats ställa in det mesta i event- och festväg i år. Nyligen tvingades de ställa in den populära saluhallens 7-årsfirande vid Vågmästareplatsen:

— Som många vet brukar vi fira vår årsdag ordentligt varje år. Då kände vi att ”nej, nu måste vi göra något kul för att liva upp stämningen i höstmörkret”, säger Pantea Asgari på Kville Saluhall.

Varför arrangerar ni tävlingen?
— Vi älskar ju att hitta på roliga evenemang på saluhallen  t ex vår- och julmarknad, jazzlördagar, bokkvällar med mera, både för att samla ihop våra stammisar och hisingsbor men också för att locka hit folk från andra stadsdelar, säger Pantea.

”En mysig och kreativ hemmakväll”

Och Eetersom Halloween närmar sig bestämde Kville Saluhall sig för en pumpatävling!
— Vi tänkte att  samtidigt får folk en chans att ha en mysig och kreativ hemmakväll där de karvar en pumpa till tävlingen. Under tävlingen kommer pumporna att stå utanför saluhallen med ljus i så att det ser mysigt och trevligt ut i området, säger Pantea Asgari.

Vad hoppas ni att Hisingsborna ska skapa?
— Vi hoppas och är helt säkra på att Hisingsborna kommer att leverera riktigt bra bidrag till tävlingen. Vi tror också att det kommer vara många som tävlar därför har vi valt att ha tre vinnare, en 1a plats, en 2a plats och 3e plats.  

Vad kommer Kville saluhalls jury att väga in när ni väljer ut vinnarna?
— Juryn kommer att titta på pumpans design, det vill säga kreativiteten och själva finessen i karvandet, säger Pantea Asgari, driftchef på Kville Saluhall.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

Fakta: #Kvillepumpan

Tävlingsinstruktionerna är: ”Designa och karva en läskig, rolig, kreativ pumpa – du väljer stilen. Lämna in din pumpa på Kville Saluhall onsdag den 28 oktober när som helst mellan 10:00-19:00

Under torsdagen kommer man kunna rösta på pumporna via våra sociala medier samt på plats i saluhallen. På fredagen den 30 oktober kommer vi att utse och presentera vinnarna.

Pumporna kommer att ställas ut utanför Kville Saluhall från onsdag till lördag men vill man hämta sin pumpa redan på fredag efter att vinnarna är presenterade så får man göra det. 

Hisingens bästa Halloween-pumpa:
1:a pris – 1000kr presentkort på Kville Saluhall  
2:a pris – 500kr presentkort på Kville Saluhall  
3:a pris – 250kr presentkort på Kville Saluhall

Läs mer om tävlingen här.

LÄS MER: