Nu flyttar storsatsningen på godis in i nya lokaler på Hisingen

Nu har en av Göteborgs största godisbutiker packat igen i Kville – och flyttat till nya lokaler. Den här gången blir de grannar med Hisingens enda leksaksaffär…

Sedan våren 2018 har franchisekedjan Kandy’z sålt lösgodis och andra sötsaker i en stor lokal precis bredvid Nordic Wellness på Gustaf Dahlénsgatan, i östra Kvillebäcken.

Det nästan misstänkt komiska upplägget med en stor skylt med texten:

”GODISBUTIK
1000 SORTER LÖSGODIS”


…precis bredvid det populära gymets entré, har hamnat i dussintals sociala medier-flöden under de senaste åren, av uppenbara skäl. Men nu är det slut-skämtat bland gym:arna, för godisbutiken har flyttat!

Nya grannen: Leksaksbutik

Kandy’z har inte lämnat Backaplan-området, dock. De har gått från en tänkbart gynnsam placering för en godisaffär – vid ett gym – till ett sannolikt garanterat gynnsamt läge – vid en leksaksaffär…

Efter att både BR och Toy’s R Us försvunnit inte bara från Backaplan utan även från övriga Sverige i denna onlinebeställningarnas tid – så är Lekia kvar som ensam kedja bland dem som haft fysiska leksaksbutiker att besöka, i alla fall i Göteborg. I våras kunde HelaHisingen.se berätta om att Lekia skulle flytta in i nya lokaler på Backaplan:

— Lokalen ligger i Platzers fastigheter där det i dag drivs handel, bland annat så finns Rusta och Mekonomen i samma byggnad. Backaplan på Hisingen i Göteborg är en viktig handelsplats både regionalt och men även ur ett nationellt perspektiv, säger Lekias VD, Baldvin Georgsson till HelaHisingen.se.

Kandy’z flyttade nyligen till ”Rusta-huset” på Backaplan. Foto: HELAHISINGEN.SE

Och nu får de en ny granne.

På bottenvåningen i den del av ”Rusta-huset” där Lekia öppnat låg tidigare en EL-GE Sportfiske, som nu flyttat upp på övervåningen där Lekia, Mekonomen och en sängbutik ligger. Genom flytten blev lokalen på bottenvåningen ledig – och här flyttade den stora godisbutiken Kandy’z nyligen in sin verksamhet.

Kandy’z har bland annat fått uppmärksamhet för att man är återförsäljare för Delicatos outlet-sortiment, vilket erbjudit billiga chockladbollar och andra bakelser till kunderna. Ett sortiment som de har även i den nya butiken på Backaplan.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: