Willys skriver 10-årskontrakt i lokalerna på Hisingen – efter renoveringsbeslutet

I lokalen har det bedrivits livsmedelshandel sedan 1970-talet och i november förra året startade en omfattande renovering av butiken. Willy:s på Vårväderstorget är en av Biskopsgårdens största matvarubutiker och blir nu kvar i minst tio år till:
— Att ha en inbjudande dagligvaruhandlare på torget betyder mycket för området, säger Anders Rydholm, fastighetsförvaltare på GöteborgsLokaler.

Redan i november förra året inleddes den stora renoveringen av Willy:s lokaler på Vårväderstorget. Arbetet kommer att fortlöpa under ett helt år och är indelat i sju etapper. I skrivandets stund pågår den andra etappen och delar av butiken kommer att vara avstängda i omgångar under hela byggperioden, skriver GöteborgsLokaler i ett pressmeddelande.

— Vi tror och hoppas att kunderna skall ha överseende med den tillfälliga röran i butiken, säger Anders Rydholm, fastighetsförvaltare på GöteborgsLokaler. Resultatet kommer att bli en modern dagligvaruhandel med ljus och välkomnande inredning, säger Anders Rydholm.

Butiken har funnits länge på Vårväderstorget och är ”en uppskattad aktör i området”, enligt GöteborgsLokaler som nu ska ge en rejäl uppfräschning av lokalen som matvarubutiken ligger i. Bland annat ska både väggar och tak bytas ut och ytskikt renoveras samt målas.

Willy:s kommer samtidigt att uppdatera inredningen, bland annat i form av nya kylar, frysar och butikshyllor.

”Viktigt att kunna erbjuda ett bra utbud av handel och service”

I samband med att beslut om renovering fattades skrevs också ett nytt hyresavtal mellan fastighetsägaren GöteborgsLokaler och Axfood. Kontraktet sträcker sig över tio år och säkerställer Willy:s närvaro i Biskopsgården under en lång tid framöver.

— Vårväderstorget ligger i ett av våra utvecklingsområden. Det är viktigt att kunna erbjuda ett bra utbud av handel och service till boende och besökare i Biskopsgården. Därför känns det extra roligt att kunna signera detta avtal med en så etablerad och välkänd aktör som Axfood. Nu ser vi fram emot slutresultatet i november. Då skall hela renoveringen vara klar, säger Anders Rydholm.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: