Ett 1 250 kvadratmeter stort bowlingpalats ska öppna portarna på centrala Hisingen. Men för att nå dit har ägaren tvingats totalrenovera och riva upp fukt från golvet. Nu hoppas vd:n Mikael Jäine att det ska bli Hisingens nya träffpunkt:
— Traditionellt har bowlinghallar alltid varit en lokal samlingsplats. Vi kommer verka för att denna känsla återigen ska återkomma till Wieselgrensplatsen, säger han.

Nu är det klart att det öppnas en ny bowlinghall på Wieselgrensplatsen, i ny regi och med ett nytt utseende. Familjerna Jäine och Sedendahl, som tagit över den gamla lokalen, håller på att färdigställa Strike House. De inblandade har jobbat med både bowling och mat i flera år.

— De flesta av oss är även aktiva bowlare, säger vd:n Mikael Jäine och fortsätter:

— Vi vill gärna ha tillbaka gamla föreningar som bowlat här innan, samt välkomnar nya klubbar med god atmosfär som vi bowlare är vana vid. Traditionellt har bowlinghallar alltid varit en lokal samlingsplats. Vi kommer verka för att denna känsla återigen ska återkomma till Wieselgrensplatsen.

Personalen har jobbat i flera månader för att sammanställa de sista delarna. Här sätter de upp nya maskiner. Foto: Strike House.

Tvingades totalrenovera för att skapa nya lokalen – ”Vill att invånare i hela Göteborgsområdet ska få ännu en rolig mötesplats”

Före de kan öppna portarna har de lagt ner flera månaders arbete på att totalrenovera och riva upp golvet efter fukt. Nu är det tänkt att det nya ”bowlingpalatset” ska öppna någon gång i maj.

— Vi vill att invånare i hela Göteborgsområdet ska få ännu en rolig mötesplats. Stora som små, nybörjare eller proffs. Ett bra nöjesställe med stort fokus på nöjesbowling samt sporten bowling, säger Mikael Jäine.

De har även lagt extra mycket tid på köket för att skapa en restaurangkänsla inne i hallen.

— Med utökat kök och restaurang välkomnar vi allra varmast Hisingens företag. Förhoppningsvis även snart hela Göteborgs fest- och matglada population.

Så här såg det ut för ett par månader sedan under renoveringen. Foto: Strike House.

Hakar på trend att bowla med mindre klot – utan hål

Bowlinghallen är totalt 1 250 kvadratmeter stor och Mikael Jäine menar att de har en speciell satsning på Duckpin Social – som innebär att man bowlar med ett mindre klot utan hål.

— Med vår vetskap är vi först i Sverige med nya heta trenden från U.S.A, Duckpin Social, en social variant på den underbara kägelsporten Duckpin. Vi öppnar någon gång i maj så vi får se om nån hinner före.

Han säger också att om det finns underlag så kommer de att göra en elitseriesatsning i antingen en befintlig bowlingklubb eller genom att skapas en ny.

Så, vem är din favoritbowlare i filmer?

— Komedifilmen KingPin är nära en bowlares hjärta. Den handlar ju om ett gammalt proffs som blivit av med handen men hittar en ”talang” för att träna upp och det visar sig att det kanske inte är en supertalang. Massa äventyr men karaktärerna är underbara.

”Vi vill gärna ha tillbaka gamla föreningar som bowlat här innan, samt välkomnar nya klubbar med god atmosfär som vi bowlare är vana vid”, säger vd:n Mikael Jäine.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: