Då är Hisingsbron redo att öppna för trafik

Nu slår Hisingsbron upp portarna för göteborgarna! Cyklister, gående, bussar och bilar kommer få ta sig över den nya bron mellan centrum och centrala Hisingen från och med 9 maj.
— Vi ser fram emot att få öppna bron för göteborgarna, säger Mikael Nummedal, trafikkontorets projektchef för Hisingsbron.

Efter en lång planering och byggnation är Göteborgs nya bro över Göta älv äntligen redo att ta emot trafik!

— Nu är Hisingsbron så klar att vi kan öppna den för göteborgarna. Om inget oförutsett händer under våren så lämnar vi över bron till göteborgarna den 9 maj, säger Mikael Nummedal i ett pressmeddelande.

Förberedelserna pågår för fullt och bland det sista som ska göras är att man genomför omfattande tester av lyftspannet och maskineriet så att allting fungerar som det ska när bron väl tas i bruk. Även en del beläggningsarbeten och linjemålning ska färdigställas, samtidigt pågår montering av räcken, barriärer, belysning och kontaktledningsstolpar för att göra klart bron.

Spåromläggning i sommar

Göteborgs stad berättar att det blir spårstopp i sommar när spårvagnsspåren ska läggas om och spårvägstrafiken skifta från gamla Götaälvbron till nya Hisingsbron. I mitten av augusti är planen att spåromläggningen sa vara klar och den del som kallas för ”kollektivtrafikbron” vara färdigställd – så att spårvagnarna kan börja trafikera Hisingsbron.

— Under hösten blir det naturligtvis en officiell invigningsceremoni, förhoppningsvis kan vi göra det med pompa och ståt, säger Mikael Nummedal.

Även efter den officiella invigningen kvarstår färdigställandet av hållplatserna vid Nordstan och rivningen av Götaälvbron. Till det tillkommer en del mindre arbeten på själva Hisingsbron och markarbeten runt densamma. Först när den gamla bron har rivits kan vissa arbeten kring den nya Hisingsbron göras helt klara.

— Vi räknar med att färdigställa hela projektet under våren 2022, säger Mikael Nummedal.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: