Flygbilden: Det här är Backas nya bostadskvarter ”Fler bostäder behövs”

OBS! Bilden är en visions-flygbild på hur kvarteret ska se ut när det har byggt klart. Foto: RIKSBYGGEN

145 nya bostäder ska byggas vid Selma Lagerlöfs Torg i Backa. I dag tas det första spadtaget.
— Det är jättekul att vi nu kan starta byggandet av Riksbyggens kvarter i nya Selma stad. Fler bostäder behövs och nu utökar Riksbyggen bland annat satsningen på att fler unga vuxna i Göteborg ska kunna skaffa en trygg bostad genom Hyrköp, säger Anders Johansson på Riksbyggen i Göteborg.

Två nya bostadsrättsföreningar byggs nu vid Selma Lagerlöfs Torg. I en av bostadsrättsföreningarna kommer ett antal lägenheter att vara tillgängliga för så kallade hyrköp. Det innebär att unga vuxna som inte har ett förstahandskontrakt eller möjlighet att köpa en lägenhet, kan hyra den med en möjlighet att köpa inom fem år.

Här växer Backas nya kvarter fram. Foto: Riksbyggen.

1 000 nya bostäder och plats för handel och kultur

Första spadtaget tas i dag i bostadsrättsföreningen Dunungen, som beräknas stå klar 2023. I den första etappen planeras ungefär 1 000 nybyggda lägenheter samt en butikslokal som kommer att finnas i bottenvåningen av ett av husen.

LÄS MER: Riksbyggens nya kvarter på Hisingen: “Genomgångslägenheter med fönster åt två eller tre väderstreck”

Den nya stadsdelen som växer fram vid Selma Lagerlöfs Torg ska inhysa både bostäder, kultur, handel och idrott.

Så här ska den första bostadsrättsföreningen se ut. Foto: Riksbyggen.

— Hela Selma Lagerlöfs torg genomlever nu en förvandling där handeln kompletteras med nya bostäder. Närheten till handel och service såväl som närheten till natur och Göteborgs centrala delar gör platsen väldigt attraktiv, sa Martin Lundblad, sälj- & marknadsansvarig för Riksbyggen i Göteborg, tidigare till Hela Hisingen.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: