Fyra konstnärer skapar ett verk i en ”kub” – i Biskopsgården

Foto: Jonas Hernstig/Förvaltnings AB GöteborgsLokaler

Fyra konstnärer som skapar konst i en stor ”kub”. Det blir verklighet på Vårväderstorget när Göteborg firar 400 år i sommar.
— Biskopsgården behöver nya historier och uppmärksamhet som kan inspirera till att upptäcka nya sidor av stadsdelen, säger Jessica Winnberg, producent på Göteborg & Co för 400-årsjubileet.

Nu är det klart vilka konstnärer som skapa på tema regn i Biskopsgården under Göteborgs födelsedagsvecka 31 maj till 5 juni. Det är musikern Johan Björklund, Göteborg, bildkonstnären Amanda Mendiant, Piteå, skulptören Odysseas Pappas, Borås och dansaren Jenny Schinkler, Luleå, skriver Vårt Göteborg.

Fyra städer fyller 400

Göteborg, Borås, Luleå och Piteå fyller 400 år under 2021. Projektet “Air 4×400 år” är ett samarbete mellan de fyra städerna. Varje stad anordnar ett konstnärsutbyte, ett residens, under sitt firande med en konstnär från varje stad. Temat i Göteborg är regn och de fyra konstnärerna kommer att skapa sina verk i en kub i Biskopsgården, berättar stadens tidning.

— Vi gjorde en workshop med vår unga referensgrupp ”Power to the youth” för att tillsammans bestämma var vi skulle placera det konstnärliga utbytet. Kalled Josef, en av medlemmarna i gruppen, föreslog Vårväderstorget, med motiveringen att Biskopsgården behöver nya historier och uppmärksamhet som kan inspirera till att upptäcka nya sidor av stadsdelen, säger Jessica Winnberg, producent på Göteborg & Co för 400-årsjubileet.

Göteborgsresidenset “Air 4 x 400 år” är ett samarbete mellan Göteborg & Co, Tillit och Rain Gothenburg.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: