Här är klippet från nattskiftet på Volvo Torslanda som gör succé på You Tube

De dansande bilbyggarna på Hisingen gör succé på You Tube.
— Vi har glädje som smittar av sig, säger Volvo-arbetaren Linda Lygnerås på karossfabriken i Torslanda till HelaHisingen.se.

Dansutmaningen Jerusalema Challenge började i Angola och spred sig via Portugal ut i världen. Dansen görs till låten Jerusalema, en gospelinspirerad sång som komponerats av den sydafrikanska singer-songwritern Nomcebo Zikode och producerats av sydafrikanske DJ:n och producenten Master KG. Låten är skriven på zulu-språket och handlar som namnet ger bort om staden Jerusalem.

Idén om att köra dansutmaningen på Volvo Cars i Torslanda kom från att många montörer ville visa att de kämpar på med samma glädje – trots coronapandemin.

— Vi sitter ju trots allt i samma båt som resten av världen och vi som alla andra önskar ju ett stopp på denna pandemin så därav blev Jerusalema challage av, säger Volvo-arbetaren Linda Lygnerås som fått godkänt av sina chefer att ladda upp filmen inifrån karossfabriken.

”Vi har glädje som smittar av sig”

På bara tre dygn har klippet redan fått över 25 000 visningar. Och det var ingen större utmaning att få kollegorna på nattskiftet i karossfabriken att ställa upp på utmaningen:

— Jag tror att alla blev glada av att det händer något annorlunda och roligt med ett bra budskap. Så nej, det var inte så svårt att få dessa härliga kollegor att ställa upp, säger Linda Lygnerås.

Återspeglar det här hur kul ni har på jobbet annars?
— Ja, så här ser verkligheten ut i fabriken. Vi har glädje som smittar av sig, säger Linda Lygnerås.

Se klippet på de dansande Volvo cars-arbetarna här:

Markus Hankins
markus@helahisingen.se

LÄS MER: