Polisens bilder: Tonåringar gjorde knarkaffär på Hisingen – fick stora lådor fulla av narkotika

Över 30 kilo knark, automatkarbiner och flera vapen med ammunition. Det hittades efter en spaningsinsats på Hisingen. En man och en kvinna ställs nu inför rätta tillsammans med två tonåringar misstänkta för den massiva knarkhandeln.
— Det här är tonårskillar från Backa som är flitigt förekommande i narkotikasammanhang, säger Rebecca Godtman, utredare vid spaningssektionen i Storgöteborg.

Från en parkeringsplats i Hisings Backa spanade poliserna på den misstänkta narkotikahandeln i september förra året. Bland annat uppmärksammade de hur tonårskillar bar flera pappkartonger från en bil till en källare. Kort därefter försvann en man från platsen i en bil.

Polisen bestämde sig för att följa efter mannen till ett parkeringsgarage i Bergsjön, där han parkerade och gick in. Kort därefter körde han vidare till Utby, där han greps. När polisen gjorde en husrannsakan av garaget i Bergsjön upptäcktes en kokainpress, 6 kilo cannabis, 26,6 kilo hasch, 19,6 gram amfetamin och 6,16 gram kokain.

En av de misstänkta tonåringarna lämnar platsen i Hisings Backa. Foto: Polisen.
Över 30 kilo narkotika hittades under polisens husrannsakan. Foto: Polisen.

Var inte känd av polisen sedan tidigare – hade helt ”gått under radarn”

Polisen hittade dessutom 38 200 kronor i kontanter, två vapen och ammunition. Trots fynden så var mannen inte känd av polisen sedan tidigare.

— Den 31-årige huvudmannen misstänks vara delaktig i en omfattande narkotikadistribution. Han har gått under radarn och var helt okänd för oss sedan tidigare, säger Rebecca Godtman, utredare vid spaningssektionen i Storgöteborg.

31-åringen hade dessutom nycklarna till en lägenhet i Majorna. När polisen gjorde tillslag mot även den lägenheten hittades en kulsprutepistol med ljuddämpare och ammunition, en automatkarbin och en halvautomatisk pistol undangömda i en garderob.

En 23-årig kvinna, som är bekant till mannen och som hyrde lägenheten, är nu gripen misstänkt för grovt vapenbrott.

Vapen och ammunition samt stora mängder narkotika hittades i Bergsjön. Foto: Polisen.
Den misstänkta bilen som polisen följde efter tillhörde en 31-årig man som inte var känd av polisen sedan tidigare. Foto: Polisen.

Tre ungdomar observerades under överlämnandet – ”Är tonårskillar från Backa”

Det var under överlämnandet på parkeringsplatsen i Hisings Backa som polisen observerade de tre ungdomarna. De lämnade parkeringsplatsen med pappkartonger som de sedan bar in i en närliggande lägenhet i Backa. Vid tillslag i husets källarförråd hittades tre kartonger med 14,4 kilo cannabis.

I en hyrbil som stod parkerad utanför hittades ytterligare en kartong med 4,3 kilo cannabis. Kort därefter greps två unga män, 17 och 18 år gamla.

— Det här är tonårskillar från Backa som är flitigt förekommande i narkotikasammanhang. Nu åtalas de båda för grovt narkotikabrott och riskerar betydande fängelsestraff, säger Rebecca Godtman i ett pressmeddelande.

31-åringen, som misstänks vara huvudmannen, åtalas för två fall av grovt narkotikabrott och två fall av grovt vapenbrott.

Bilder från polisens tillslag. Foto: Polisen.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER: