Hedersbegravning för mördade polisen – 100-tals ser på storbildsskärm

FOTO: LÄSARBILDER

Nu på fredag begravs polismannen som sköts ihjäl för en månad sedan i Biskopsgården. För att visa hänsyn till familjen och på grund av coronarestriktionerna blir det en liten begravningsakt. Men 100-tals poliser och militärer får se begravningen – på storbildsskärm.

Det är SVT Väst som rapporterar att den polisman som mördades i Biskopsgården i Göteborg kvällen den 30 juni begravs på fredag, 30 juli 2021. De berättar att begravningen ska livestreamas till en lokal där hundratals poliser och militärer samlas för att visa respekt till den avlidna kollegan. Då den mördade polisen Andreas Danman, ursprungligen från norra Skåne, hade även varit militär före yrket som polis.

Upplägget har valts av hänsyn till anhöriga samt som resultat av de rådande corona-restriktionerna.

”Möjlighet att ta farväl”

Kungälvs polisområdeschef Christian Nyhlén, ska samordna ceremonin:
— I en annan lokal kommer vi att livesteama begravningen. Där får även kollegor från polisen och försvarsmakten möjlighet att ta farväl, säger han till SVT.

SVT rapporterar vidare att det mesta tyder på att mordet var ett misstag i en pågående gängkonflikt. Polisen tror att gärningsmannen inte hade polismannen som måltavla. En 17-åring sitter häktad och misstänks misstänkt för brottet.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: