Hisingspolisen: Sluta felparkera ute vid havet – gjorde kontroll i Torslanda

Parkeringskaos vid Sillvik i Torslanda. Foto: POLISEN HISINGEN

När det är högsommarvärme blir det rusning till Hisingens många badplatser. Sillvik och Lilleby i Torslanda är bland de populäraste badplatserna – med hårt tryck på parkeringsplatserna i området. Nu uppmanar Hisingspolisen efter en kontroll i området badsugna göteborgare att sköta sig när de parkerar…

I ett Facebook-inlägg skriver Hisingspolisen:

”Hej alla hisingsbor, göteborgare och andra som besöker vår vackra ö i sommar! Vi är många som under dessa varma dagar vill ta oss ett svalkande dopp i havet. På grund av detta vill vi från polisens sida återigen skicka en uppmaning att tänka på hur ni parkerar när ni besöker någon av våra badstränder. Idag gjorde en av våra patruller ett kort besök ut till Sillvik. På vägen och väl framme vid badplatsen såg vi flertalet bilar som parkerat på otillåtna platser.”

Det här problemet är de flesta Hisingsbor bekanta med sedan decennier tillbaka. När det är riktigt varmt blir det galen rusning till Sillvik-området längs Lillebyvägen och då parkerar folk tyvärr överallt där det går att få plats med en bil – helt oavsett om man får stå där eller ej – i sina närmast desperata försök att ta sig till havet.

Under värmeböljan som pågått den här veckan har även bilar stått precis ”överallt” omkring badplatserna vid Sillvik och Lilleby i Torslanda, något som gjort att polisen känt sig tvungna att uppmana till ordning och reda vid bad-parkerandet.

Finns det inte P-plats? ”Avstå från att bada.”

Hisingspolisen fortsätter i sitt Facebook-inlägg om det man upplevde vid Sillviks badplats:

”Ett fordons felaktiga parkering förhindrade bussen från att vända nere vid vändplatsen. Det är jätteviktigt att vi håller vägarna till och från våra badplatser fria så att ambulans, räddningstjänst och polis kommer fram om olyckan skulle vara framme. Det räddar liv! Finns det inga parkeringsplatser får man välja ett annat transportmedel, en annan strand eller helt enkelt avstå från att bada. Låt oss hjälpas åt och vara rädda om varandra! Allt gott tills vi hörs nästa gång! Mvh. Polisen Hisingen”

Vad har du upplevt vid badplatserna på Hisingen som är värt att uppmärksamma? Tipsa oss på: tips@helahisingen.se så kan vi uppmärksamma det! Både positivt som negativt kan vara av intresse!

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: