Vinterkollen: 6 små och större nyheter om nya restauranger och krogar på Hisingen

Just nu laddar restaurangbranschen för en offensiv på Hisingen till 2022. Snabbmat och kedjerestauranger är det som dominerar när vi ser över vad som är på gång i matväg på Hisingen. Här är vår lista över restauranger och snabbmatshak som är på väg att öppna i vinter!

Grekiskt: Grekisk restaurang öppnar i Lundby

Mellan Lundbybadet och Volvo Penta är det dags för centrala Hisingens första (?) grekiska restaurang. De senaste åren har Kalimera i Torslanda varit ensamma på den grekiska Hisingstronen, men nu får vi se om de petas av nykomlingen. ”Grekiska” är en kedja med restauranger och den som öppnar ett stenkast från Lundbybadet blir deras 28:e restaurang i Sverige. Av dessa ligger hela 16 i Stockholm, så har du någon 08:a till hands kanske denne har ett omdöme att ge dig om hur bra de är på det här med souvlaki, moussaka och tzatziki…
Adress: Hjalmar Brantingsgatan 102

Den grekiska restaurangkedjan ”Grekiska grill & bar” öppnar på Hisingen. Foto: LÄSARBILD

Bar: Teaterbaren hos Quality Hotel 11 i Eriksberg

Quality Hotel 11 på Eriksbergskajen öppnar en ny bar vid sin teater i slutet av januari. På kortsidan av hotellet, mot Eriksbergstorget, formas just nu ”Teaterbaren” som får en egen entré ut mot parkeringen och torget:
— Här ska vi skapa ännu en grym mötesplats! Tanken är att ha lite restaurang-, café och lite barkänsla i ett. Det blir mycket växter och en avslappnad stämning där Eriksbergsborna kan hänga, jobba, käka lunch eller ta ett glas vin, säger hotelldirektör Ina Aganovic till HelaHisingen.se.
Adress: Maskingatan 11

På södra sidan av Quality Hotel 11, mot Eriksbergstorget, öppnar deras nya teaterbar. Foto: LÄSARBILD

Snabbmat: Sannegårdens kebab öppnar i östra Kvillebäcken

Sannegårdens pizzeria har spridit sig över staden under det senaste decenniet och deras nya ”gren” med kebaberior börjar följa samma spår. Sannegårdens Kebab öppnar nu i östra Kvillebäcken, längs Gustaf Dalénsgatan. Det anmärkningsvärda just vid det här läget (hörnlokalen där Jenin Grill 2 tidigare låg) blir att Sannegårdens Kebab nu öppnar bara ett par kvarter från Sannegårdens Pizzerias lokaler i Brämaregården. Kommer Sannegården att ta över Kville nu, eller konkurrerar de bara med sig själva?
Adress: Hörnet Färgfabriksgatan/Gustaf Dalénsgatan

Sannegårdens kebab blir nästan granne med Kville-filialen av Sannegårdens pizzeria. Foto: LÄSARBILD

Pizza: Ny pizza och kebab öppnar i Eriksberg

I Eriksberg öppnar nya Mak Burger inom kort. De ska erbjuda burgare, pasta, grillrätter men även smörgåsar. Det mesta i snabbmatsväg – det vill säga. På Mak Burgers hemsida – som ännu är under konstruktion – kan man se att de planerar att lägga sig på 60-100 kronor för en burgare, 90-130 kronor för de grillade rätterna och pasta för 90-99 kronor. Där skymtar även färskpressad juice, milkshakes och varma smörgåsar. Det hela låter onyttigt, men gott!
Adress: Östra Eriksbergsgatan 88

Ett snabbmatshak med allt möjligt på menyn öppnar i Eriksberg. Foto: LÄSARBILD

Nyöppnat: DoubleZero i Tuve

Som HelaHisingen.se avslöjade i oktober satsade klassiska kvarterskrogen Raffes i Tuve på ett nytt koncept: DoubleZero. Tanken är att blanda olika matkulturer, där italienskt möter amerikanskt i första hand. Raffes kvarterskrog har en lång historia bakom sig och slog upp portarna redan 1989. Sedan dess har den varit ett populärt inslag i Tuve. Eray Kesen, som har arbetat i restaurangbranschen i 20 år, tog över krogen för fem år sedan tillsammans med en kollega.
— Vi ville investera. Det blir kul med ett nytt modernt koncept, sa delägaren Eray Kesen till Hela Hisingen då.
Restaurangen öppnade 30 november 2021.
Adress: Gunnestorpsvägen i höjd med Gubbe-Lars väg.

Nya italiensk-amerikanska restaurangen i Tuve som öppnade för ett par veckor sedan. Foto: LÄSARBILD

Burgare: Brödernas renoverar McDonalds

Som HelaHisingen.se även berättat om under hösten blir det burgare även i McDonalds gamla lokaler vid Backaplan. Lokalen – där McDonalds huserade i 35 år – revnoveras för fullt just nu och tanken är att svenska hamburgarkedjan Brödernas ska öppna en restaurang med hamburgare och pommes, med separat bar och fulla rättigheter.
— Självklart. Det kommer finnas en bar som är till för öl vin, drinkar, alkoholfritt, med mera, sa grundaren Joakim Wiklander till Hela Hisingen tidigare i höstas.
Under december 2021 har Brödernas haft uppe en jobbannons för att anställa en köksmästare till den nya restaurangen.
Adress: Motorgatan 2

Har du sett att något ytterligare i mat- eller snabbmatsväg ska öppna där du bor?
Vet du något som är på gång på Hisingen? Tipsa oss på tips@helahisingen.se!

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER:

LÄS MER: