HELA HISINGEN

Nyheter från Sveriges bästa ö

Kända Hisingskrogens nya satsning – med “mystiska” namnet: “De som jobbar i branschen kommer förstå”

DoubleZero är Hisingens nya restaurangsatsning – där tanken är att blanda olika matkulturer.
Ägarna av anrika krogen Raffes i Tuve är hjärnorna bakom det nya restaurangkonceptet.
— Vi ville investera. Det blir kul med ett nytt modernt koncept, säger delägaren Eray Kesen.

Raffes kvarterskrog har en lång historia bakom sig och slog upp portarna redan 1989. Sedan dess har den varit ett populärt inslag i Tuve. Eray Kesen, som har arbetat i restaurangbranschen i 20 år, tog över krogen för fem år sedan tillsammans med en kollega.

Nu ska vännerna öppna en ny restaurang i de nybyggda husen på Gunnestorpsvägen i Tuve, i höjd med Gubbe-Lars väg.

— Vi tog över en tom lokal som är anpassad för restaurang så vi håller på att bygga fortfarande. Det är ett nytt fläktsystem som ska in, kök, golv och ny möblering. Men vi är fullt fokuserade även om det är mycket att göra, säger Eray Kesen.

Italienskt och amerikanskt med ett ovanligt namn

Idén är en ny, modern restaurang som ska servera hamburgare, pizza och pasta. Allting ska tillagas från grunden. Där ska även finnas en salladsbuffé och restaurangen har fulla rättigheter så att gäster kan avnjuta både öl och vin på plats.

— Konceptet är lite italienskt med pasta gjord à la minute och amerikanskt med högrevsburgare tillagade från grunden.

Den nya restaurangen ska heta “Dubbel zero”.

— Zero zero, alltså noll noll, är en kod till italienskt mjöl. Och eftersom vi ska göra pizza där tyckte vi att det låter kul med “Dubbel zero”. Det var så vi kom på idén. Italienare och pizzabagare, de som jobbar i branschen, kommer förstå vad vi menar.

“Inte så dyrt som på stan”

Prisnivåerna kommer vara på en mellannivå – inte billigt men inte heller för dyrt:

— Vi kommer till exempel ha tre olika storlekar på pizza – för en, två och fyra personer i olika prisklasser. Högrevsburgarna kommer kosta mellan 119-140 kronor. Så en mellannivå, men inte så dyrt som på stan.

Tanken är att portarna för “Dubbel zero” ska slå upp 15 november 2021.

— Vi är ungefär 80 procent färdiga, säger han.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER:

Lämna ett svar