Oväntade satsningen: ”Glasiären” blir polisstation ”Vi ser fram emot att flytta”

Här är polisens nya storsatsning på Hisingen i Göteborg. 1870 kvadratmeter kontor i ”Glasiären” på Hisingen förvandlas till polisstation.
— Vi ser fram emot att flytta till nya, moderna lokaler, säger Pål Sjölander, chef på Polisens lokalförsörjningsgrupp.

Polisen expanderar på Hisingen. 2024 ska man flytta in i ett nybyggt polishus i Hisings Backa – men redan nu utökar man verksamheten från polisstationen vid Kvilletorget. Hisingspolisen har under 2018-2019 sökt nya lokaler för att kunna få plats för sin expanderande verksamhet. Planen är att en större polisstation ska byggas i Backa Industriområde, där GP-tyckeriet tidigare låg, men behovet av fler och större lokaler finns redan nu. Lösningen: Polisen flyttar in i ”Glasiären” vid Vågmästareplatsen.
— Vårt nya kontor blir anpassat till vår verksamhet och ger oss bättre möjlighet att fortsätta utvecklas och växa. Vi ser fram emot att flytta till nya, moderna lokaler, säger Pål Sjölander, chef på Polisens lokalförsörjningsgrupp till Fastighetssverige.

Michaela Capkova på CBRE, som ansvarat för projektet, kommenterar till Fastighetsaktien:
— Det har varit ett mycket spännande projekt, Glasiären är en attraktiv fastighet att jobba med och det är så roligt att Polisen nu har valt att flytta till denna fina lokal.

Hyr 1 870 kvadratmeter kontorsyta

Nu får alltså Lundby Bibliotek, Friskis & Svettis med flera hyresgäster i Glasiären en hel del poliser och civila polisanställda som närmaste grannar i fastigheten. Polisen hyr nämligen hela 1 870 kvadratmeter i fastigheten vid Vågmästareplatsen på Hisingen.
— Vi är mycket glada och stolta att Polisen valt att flytta till Glasiären. Båda parter har ett hållbarhetsperspektiv på lokalfrågorna och ett grönt hyresavtal är tecknat, säger Karin Barkvall, fund manager på Aberdeen som genomförde affären till Fastighetsaktien.

Fastigheten Glasiären på Borstbindaregatan 12 vid Vågmästareplatsen har en strategisk placering för polisen eftersom den ligger mitt emot Hisingens polisstation på anda sidan Hjalmar Brantingsgatan.

2024 flyttar polisen till Backa

Hisingens nya polisstation på Exportgatan i Backa har byggstart i år och planeras breda ut sig över 9 000 kvadratmeter. Där blir det arrest, garage för utryckningsfordon och arbetsplatser för 250 anställda på Hisingspolisen.

Foto: POLISEN

— Just nu ser det ut som att vi hamnar i ett industriområde men det är nära bebyggelse och det kommer att hända saker även i det område. Göteborg växer hela tiden. Det är prio på att snabbt kunna nå hela ön. Vi jobbar med utryckningsverksamhet så det är viktigt att ligga där vi verkligen kan nå ut snabbt så att allmänheten kan få hjälp, säger Jörgen Thorén, lokalpolisområdeschef på Hisingen till Göteborgdirekt.

Målsättningen är att Hisingens nya polishus ska stå klart cirka 2024.

FAKTA: Fastigheten Glasiären

Glasiären består av 12 500 kvm uthyrningsbar yta. Fastigheten är nybyggd (2015) och har en långsträckt, kompakt huskropp i fem våningar och en unik närmast obruten fasadyta helt i glas. I huset finns ett gym, en ICA Nära-butik och bibliotek. Andra hyresgäster är exempelvis en läkarmottagning och Arbetsförmedlingen. Fastigheten ägs av ett dotterbolag till Nordea Liv & Pension.

AF Gruppen har utvecklat och byggt kontorshuset Glasiären, om 12.500 kvm, i Kvillebäcken, Göteborg. AF Gruppen sålde Glasiären till Aberdeen i december 2015.

”Glasiären” vid Vågmästareplatsen.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: