Nu är över 10 000 personer med i Hisingens snabbast växande Facebook-grupp

Det här är Hisingens snabbast växande grupp på Facebook. Här samlas de som jobbar på, bor på, har bott på eller är nyfikna på – eller sådant som händer på, Hisingen. Passar du in i en av grupperna? Se till att gå med i gemenskapen!

Gruppen heter ”Vad händer på Hisingen?” och är en samlingsplats för tips, frågor, bilder, filmer och annat som Hisingsbor, eller Hisingen-nyfikna, tycker är intressant, spännande eller relevant. Gruppen har funnits sedan november 2019 och växer så att det knakar! En del blir medlemmar där för att få reda de senaste event som planeras runt ön, andra vill dela med sig av bilder eller filmer från sin vardag på Hisingen och vissa exempelvis för att fråga om hjälp med praktiska saker i sitt vardagsliv. Exempel på det är att frågor som ”Kan någon tipsa om var man köper bästa smörgåstårtan på Hisingen?” eller ”Jag hittade de här nycklarna, är det någon som känner igen dem” nyligen har ställts i gruppen.

Under det första året har i genomsnitt 1 000 personer per månad gått med i ”Vad händer på Hisingen”, vilket gör att gruppen ökar klart snabbast av de Facebook-grupper som finns på vår stora ö. Nu, tio månader in i gruppens livstid så följer mer än 10 200 personer gruppen och det är bara en tidsfråga innan gruppen blir Hisingens största. Tanken är att vi på HelaHisingen.se vill skapa en levande samlingsplats på Facebook, ett ”paraply” för de väldigt många olika intressen, subgrupper, lokala smågrupper och andra grupper och sidor där de med intresse för Hisingen finns på Facebook, men som har saknat en väg att nå ut bredare till andra på Hisingen.

”Vad händer på Hisingen?” på Facebook.

Därför har vi som liten lokal nyhetssajt, till skillnad från de flesta etablerade medier, valt att ha en öppen grupp där medlemmarna får posta inlägg, snarare än att vi själva enbart producerar artiklar och postar dessa till ett flöde där ni som följare ”bara får ta emot” information. Styrkan hos HelaHisingen:s Facebook-projekt ”Vad händer på Hisingen?” är att vi skapar ett community tillsammans med er läsare och försöker att forma både dess regler och flöde efter den input vi får tillbaka från er om vad som är intressant, relevant eller dåligt innehåll. Utan er så är gruppen ingenting.

Vi har en officiell sida för HelaHisingen.se på Facebook med, men det är inte där vårt huvudfokus finns eller dit vi i första hand skickar intresserade. Frågar någon oss vad man ska följa för att få koll på vad som är ”på g” på Hisingen så är svaret självklart: ”Vad händer på Hisingen?”!

Därför skapades systergruppen ”Vad gör polisen på Hisingen”

Under de senaste tio månaderna har vi på HelaHisingen.se även identifierat att vissa ämnen väcker väldigt stort engagemang – men även viss irritation hos våra följare. Det mest tydliga exemplet på detta har varit nyfikenheten kring vad våra blåljusarbetare i allmänheten, men polisen i synnerhet har för sig. När polishelikoptern är uppe i luften var det mer regel än undantag att någon nyfiken själ frågade de andra i ”Vad händer på Hisingen?” om vad som hände, vad polisen hade för sig eller om någon hade sett en olycka eller ett brott ske.

Detta skapade även viss irritation, då de som i första hand gått med i gruppen för att i största allmänhet få koll på vad som skedde i event-, nyhets- och happening-väg på Hisingen, i många fall tyckt det var störande med så många frågor om vad ambulanser, brandkår och framför allt polis hade för sig. Så för att stävja den här vågen av nyfikna frågor – men även för att skapa en plattform för detta stora intresse i ämnet startade vi ”Vad händer på Hisingen?” under sommaren 2020, för att samla dessa frågor på en plats – där de som är engagerade i ämnet kan posta, debattera och hjälpa varann att hitta den information de är ute efter.

”Vad gör polisen på Hisingen?” på Facebook.

På knappt tre månader har omkring 3500 personer gått med i den nya gruppen – samtidigt som antalet poster i ”Vad händer på Hisingen?” som handlar om just blåljusverksamhet på Hisingen sjunker stadigt.

Vi finns även på Twitter – och Insta!

Samtidigt som HelaHisingen.se etablerat vår Facebook-satsning har vi även rullat ut konton på Twitter och Instagram, för att kunna möta så många läsare och följare som möjligt via sociala medier. Därför kan ni även följa oss på dessa plattformar, för att få uppdateringar kring vad som är på gång på Hisingen, både från vår redaktion – som från andra Hisingsbor!

HelaHisingen.se på Twitter.
https://www.instagram.com/p/CDQiC6PJKAd/?utm_source=ig_web_copy_link
HelaHisingen.se på Instagram.

Nå ut till 10 000-tals på Hisingen!

Så följ oss på Facebook. Eller Instagram. Eller Twitter. Och här på nyhetssajten, som ökar tempot rejält nu i höst! Här finns flera vägar till ett spännande flöde om vad som är på gång på Hisingen. Vill du annonsera för att nå ut till 10 000-tals göteborgare som bor eller jobbar på Hisingen? Hör av dig till oss på annons@hisingen.se – så löser vi ett skräddarsytt paket just för dig!

Markus Hankins – grundare av HelaHisingen.se
markus@helahisingen.se

LÄS MER: