Här är Hisingens hetaste rooftop-satsning med spektakulär panoramavy, cocktails och solhäng

Det krävs inget svart bälte i trendspaning för att spå vart Hisingens hetaste häng kan vara på väg att växa fram i sommar. Hos Clarion The Piers ”Rooftop Bar” erbjuds en otrolig vädersäkrad panoramavy av Göteborgs innerstad och hamn i en närmast oslagbar miljö för centrala stan.
— Samla kollegorna, kompisar, familjen eller ta med din partner och njut av en somrig drink på första parkett med Göteborgs bästa utsikt, säger hotelldirektör Josefine Gudmundson.

Trappan upp från restaurang Fei i toppen av Clarion The Pier vid Lundbystrand leder till en wow-upplevelse för besökaren. Takterassen som nu förvandlats till en rooftop-bar bjuder på helt fantastiska utsikter åt både söder med älven och centrala Göteborg, öster mot Frihamnen och det industriella samt väster mot nybyggda skyskrapor som samsas med Götaverkens gamla bevarade kranar.

Här öppnar ”Rooftop Bar” för sin nya säsong i dag (25 april) där rätter och snacks serveras.
— Vi är så glada över att äntligen öppna upp vår rooftop igen för säsongen! En mötesplats där vi välkomnar både hotellgäster och göteborgare för att uppleva en härlig stund med den unika utsikten över hela Göteborgs skyline. Nu inför andra året vill vi fortsätta ta en postion som ett självklart alternativ för alla på Hisingen för en drink i solen, säger hotelldirektör Josefine Gudmundson.

Det blir tio veckor med ett set öppettider och sedan fortsätter takfesten lagom till industrisemestern med kalas på taket sju dagar i veckan under högsommaren. När dörrarna öppnar lagom till löning i dag är det torsdag-lördag från eftermiddag till ”sent” som gäller, innan liknande öppettider (man öppnar 15:00 eller 16:00 beroende på veckodag) utökas till alla veckans dagar.

Hotellmagnaten Petter Stordalens nya hotell på Norra Älvstranden ligger mellan SVT/Sveriges Radios Kanalhuset och det nya färjeläge som byggts vid Lundbystrand – ett guldläge för att locka besökare från bägge sidor av älven:
— Från med den 3:e maj och invigningen av det nya färjeläget ett stenkast ifrån hotellet blir det dessutom ännu enklare att ta sig till oss vilket vi hoppas ska medföra att fler tar sig över för att uppleva Lindholmen, säger Josefine Gudmundson.

Mäktiga utsikter över centrala Göteborg från Rooftop Bar hos Clarion The Pier i Lindholmen. Foto: CLARION

Nytt för den här säsongen är vårt nya AW-koncept Burgers & Beer där de varje torsdag erbjuder ett ”pangpris på burgare, öl och pommes”. På den ordinarie rooftop-menyn kommer bugare, veggieburgre, club sandwich, räksallad, pizza och lite mer att samsas. Clarion föreslår sina två övriga restauranger för den som är sugen på något större: Living Room (lobbyrestaurangen) eller på Restaurant Fei våningen under Rooftop.

Tips för den ”ultimata” restaurangupplevelsen på Hisingen

På Fei lagar ett handplockat och prisbelönt kockteam från Kina sharing-rätter från tre av Kinas åtta kök.
— För att få den ultimata upplevelsen rekommendar jag start att ta en fördrink på vår Rooftop för att sedan en trappa ner avnjuta en kulinarisk resa på vår Kinesiska restaurang Fei, säger Josefine Gudmundson.

”Rooftop Bar” är en het kandidat till att bli stans nya ”selfie spot” med tanke på utsikterna… Foto: CLARION

Rooftop Bar kommer bjuda på en blandad musik och även ha DJ på vissa dagar under sommaren. Panoramavyn över centrala Göteborg är ”vädersäkrad” med glasväggar, tak och värmare samt har en kapacitet för 149 personer. Menyn kommer bli föränderlig under sommarsäsongen men bland premiärkvällens cocktails hittar vi sånt som: en alkoholfri Strawberry & Lychee, Watermelon & Mint (Blanco tequila, lime, mint, watermelon) och Rhubarb & Ginger (Rhubarb & Ginger Cordial, White rum, Lime).

Vad vill ni hälsa till Hisingsborna som läser detta? 
— Utöver att vi har öppet för hotellgäster och allmänheten är vår Rooftop en perfekt yta för privat- och företagsevents så som sommarens kick off, födelsedagsfest eller mingel. Samla kollegorna, kompisar, familjen eller ta med din partner och njut av en somrig drink på första parkett med Göteborgs bästa utsikt, säger hotelldirektör Josefine Gudmundson.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

Vädersäkrat för Göteborgs föränderliga växlande väder på taket hos Clarion The Pier. Foto: CLARION

Fakta: Öppettider för Rooftop Bar hos Clarion The Pier

Vecka.17- vecka. 26 2024
25 april premiär: öppet från 15:00
Torsdag: 16.00-sent 
Fredag: 16.00-sent
Lördag: 15.00-sent

Från vecka .26 och framåt:
Söndag-Torsdag: 16.00-sent
Fredag-Lördag: 15:00-sent
”Vänligen notera att öppettiderna kan ändras beroende på väder och vind”, meddelar Clarion.

LÄS MER:

LÄS MER: