Camillas julbutik ser ut som en amerikansk film – ”Har alltid älskat julen”

Guldklädda julgranar, girlanger och ljus. Camilla Steen hämtade inspiration från USA och Tyskland till sin nyöppnade julbutik.
— Den magiska julkänslan jag växte upp med har satt sig och det är väl den jag på något sätt vill dela med mig av till alla jag möter, säger hon.

Camilla Steen började med ett Instagramkonto för tre år sedan där hon visade sina följare hur hon julpyntade hemma. Hon dekorerade med girlanger, granar och band med ståltrådskant som hon beställde från USA.

Efter att hon fått flera frågor från sina följare varifrån hon köpte sina dekorationer, föddes idén att börja importera banden och sälja via nätet. Så i mars förra året startade hon sin webbshop.

— Inte helt oväntat var det julen som var min stora säsong med många beställningar och när jag fick möjlighet att flytta mitt lager till en större lokal, fick jag tanken att dekorera upp ytorna kring lagret som ett showroom och starta en julbutik, säger Camilla Steen.

Camilla Steen vill dela med sig av julkänslan som hon växte upp med. Foto: My Holly Decco.
Film inifrån butiken. Video: Camilla Steen.

Riktig julstämning – ”Många tycker att det är som att kliva in i en amerikansk julfilm”

Och nu har hennes julbutik, My Holly Decco, öppnat på Säterigatan 29 i Eriksberg. Den är full med girlanger, ljusslingor, snöglober och många andra dekorationer av olika sorter.

— Många tycker att det är som att kliva in i en amerikansk julfilm och väldigt många hör av sig och säger att de väntat på något liknande. Får också många mail från kunder som säger att de är så glada att de nu kan hitta band med ståltråd och dekorations-mesh i Sverige.

Julgranar i olika sorter finns uppställda runtom i butiken. Foto: My Holly Decco.

Inspirationen har hon hämtat från USA, när hon bodde som barn i Houston, Texan.

— Jag har alltid älskat julen, säger hon och fortsätter:

— Jag såg dekorationer i trädgårdar som jag aldrig skådat hemma och blev alldeles tagen av det. Jag är också förtjust i den tyska julen med dess julmarknader och nötknäppare och när jag var barn på 70/80-talet såg min faster som bodde i Lübeck till att jag hade en egen gran på mitt rum och en adventskalender med små paket att öppna varje dag. Den magiska julkänslan jag växte upp med har satt sig och det är väl den jag på något sätt vill dela med mig av till alla jag möter.

Julgran i guld. ”Jag är också förtjust i den tyska julen med dess julmarknader och nötknäppare”, säger Camilla Steen. Foto: My Holly Decco.

Och bland det som säljer bäst är just dekorationsbanden med ståltråd och dekor-meshen, som allting började med.

— De säljer förvånansvärt bra, trots att det är relativt ”nya” produkter i Sverige. Nötknäpparna har också sålt bra och tomtarna såklart, säger Camilla Steen.

Butiken, som ligger på Säterigatan, har öppet lördagar och söndagar mellan klockan 11-15.

Banden med ståltråd är det som säljer bäst. Foto: My Holly Decco.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER: