Han blir hotelldirektör för Petter Stordalens nya superhotellsatsning – inne i Karlatornet

Hotellet beräknas öppna i september men hotelldirektören träder in redan i juni och börjar rekrytera ihop personalen till Hisingens nya lyxhotell. Den som blir chef för projektet är Magnus Östlund, som återvänder till Strawberry och Clarion Hotel för den prestigefulla rollen hos nya Clarion Hotel Karlatornet.

Efter över 15 år med en gedigen karriär inom Petter Stordalens hotellkedja Strawberry (tidigare Nordic Choice Hotels), återvänder Magnus Östlund till företaget för att anta rollen som VD för nya Clarion Hotel Karlatornet i Lindholmen på Hisingen.
— Magnus besitter en imponerande erfarenhet inom hotellbranschen, kombinerat med modern tydlig ledarstil och nyfikenhet med ett starkt driv. Hans genuina passion för hotellverksamhet, tillsammans med ett imponerande CV av erfarenheter, skapar en röd tråd för hans kommande uppdrag. Detta är något som vi på team Clarion Hotel® värdesätter mycket. Vi är extra glada över att se en sådan talang återvända ‘hem’ till Clarion. Vi ser fram emot att följa Magnus framgångar och prestationer i sin nya roll, säger Miri Sumiq, driftsdirektör för Clarion Hotel Sverige i ett pressmeddelande.

Strawberry beskriver Magnus Östlund som en person med omfattande erfarenhet inom hotellbranschen som senast har tjänstgjort som Arenachef för Vasakronan med ansvar för öppningar och affärsutveckling av deras co-workingkoncept.

”Ett hotell som tillhör Göteborgs nya landmärke”

Under sina tidigare år på Strawberry har Magnus innehaft ledande befattningar som hotelldirektör för Comfort Göteborg och Quality Hotel Park i Södertälje, samt som Projekt- & Öppningschef för framstående satsningar inom Quality Hotel såsom The Box, The Mill och The Weaver.

— Strawberry är ett bolag som alltid har legat mig varmt om hjärtat med helt rätt värderingar och med hjärtat på rätt ställe, men framförallt en spännande och rebellisk företagskultur. Jag har under mina tre år utanför branschen haft ögonen på bolaget och hållit mig uppdaterad för att jag visste att jag en dag ska jag tillbaka. Nu kom möjligheten, och dessutom till Clarion Hotel Karlatornet, ett hotell som tillhör Göteborgs nya landmärke på expansiva och spännande Lindholmen, säger tillträdande VDn Magnus Östlund och fortsätter:

— Med Clarion Hotel® Karlatornet stärker vi positionen för Strawberry ytterligare på västkusten som en mötes- och eventpartner, men också destination Lindholmen för både affärsresenären och weekendgästen. Jag och mitt kommande team ser så mycket fram emot att öppna dörrarna till hotellet och tillsammans skapa minnesvärda upplevelser, säger han.

Clarion hotel Karlatornet blir den Petter Stordalen-ägda koncernens fjärde hotell på Hisingen, sedan tidigare driver de Quality Hotel 11 i Eriksberg, Clarion The Pier vid Lundbystrand, ett till quality-hotell i Backa och så nu Clarion i Karlatornet.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

Foto:
Clarion Hotel

Fakta: Clarion Hotel Karlatornet

I anslutning och inne i själva Karlatornet kommer nya hotellet Clarion Hotel Karlatornet att öppna i höst. Det blir 300 rum i en 15 våningar hög byggnad, där de bästa sviterna ska ligga på våning 58 i själva skyskrapan. Utöver det kommer hotellet att erbjuda flera barer, restaurangen Brasserie NÒR och en spaanläggning. I Karlatornet blir det främst lägenheter, men också en skybar och utkiksplats som beräknas öppnas under 2025. Hotellet öppnar hösten 2024. Adress: Lodjursstråket 1.

LÄS MER: