Efter succén på Backaplan expanderade de till Torslanda: ”Det är hårt tryck på väntetiderna”

Specsavers växer i Göteborg, och nu har Hisingen fått sin andra butik, i Torslanda Amhult. Bakom satsningen finns de två delägarna Sara Olsson och Amtul Nor Saeed som idag driver Specsavers butik på Backaplan.
Trycket på synundersökningstider på Hisingen är så stort att vi kände att tiden var mogen för ytterligare en butik, säger Sara Olsson.

Sara Olsson har drivit Specsavers butik på Backaplan sedan 2019 och Amtul Nor Saeed har senare kommit med som optikerpartner och delägare. Den 24 november 2023 öppnade de två delägarna sin andra Specsaversbutik på Hisingen, närmare bestämt i Amhult i Torslanda.

— Vi älskar Hisingen och vi bor här båda två. Befolkningen växer på Hisingen och det är hårt tryck på väntetiderna till butiken vid Backaplan så nu får vi möjlighet att hjälpa fler Hisingsbor med sin ögonhälsa och vi tyckte att timingen var helt rätt nu, nu kan vi korta väntetiderna, säger Sara Olsson.

Den nya lokalen i Amhult är strax under 100 kvadratmeter och här finns två rum för synundersökningar och kontroll av den allmänna ögonhälsan. 

Amtul Nor Saeed och Sara Olsson öppnar sin andra butik på Hisingen.

— Att vi nu får fler butiker på Hisingen medför många fördelar, vi blir ett stort team som kan jobba i båda butikerna, och vi anställer nu flera nya personer i samband med att vi öppnar i Torslanda, säger Amtul Nor Saeed.

I samband med att obutiksteamet växer har personalen utbildats mycket under fjolåret:

— Det är mycket som händer i optikbranschen så det gäller att ständigt utvecklas och utbilda sig, säger Sara Olsson.  

Butiken i Torslanda blir Specsavers 121:a

Butiken har byggts enligt Specsavers senaste butikskoncept i nordisk design. Bågsortimentet är likadant som i alla Specsavers med en mix av egna varumärken och designerbågar för kvinnor, män och barn.

— Det är ett underbart jobb att kunna hjälpa kunder både att se bra och att se bra ut, säger Amtul Nor Saeed.

Butiken i Amhult blir den 121:e i hela ordningen för Specsavers, och den andra nya under 2023 som öppnat i Göteborg, i höstas öppnade en Specsaversbutik även på Linnégatan.

Redaktionen
tips@helahisingen.se
Foto: Specsavers

LÄS MER:

Lämna ett svar