Brunch-succén från centrum öppnar på Hisingen – här erbjuder de brunchhäng sju dagar i veckan

På Kungstorget och Linnégatan ringlar sig ofta kön lång längs husfasaderna på lördags- och söndagsmorgnar. Den som inte är i tid får vänta på ett bord hos populära brunchkrogen Brunchoteket. Nu öppnar kedjan en restaurang även på Hisingen – som ska servera brunch sju dagar i veckan!

Beskedet kom i sociala medier, där bruncherna är ett fenomen inte bara hos Brunchoteket, utan i största allmänhet. Den populära restaurangkedjan med två brunch-spots i Linnéstaden och innanför vallgraven meddelade nyligen till sina följare: Vi ska till Hisingen.

— Vi ska öppna i hörnlokalen på Lindholmsallén 22A. Förhoppningen är att vi ska öppna i november om allt går som planerat. Öppettiderna är än så länge ungefärliga men tanken är att det ska bli mellan 8-19, men det är inte helt bestämt ännu, säger Pinar Demirtas som driver Brunchoteket.

Varför blir det Hisingen? Jo det förklarar Brunchoteker med att de vill utvidga sin verksamhet till nya områden i Göteborg samt nå en bredare publik.
— Hisingen är en del av Göteborg med växande befolkning och en ökande efterfrågan på olika mat- och dryckesupplevelser. Så vi hoppas att detta skall locka både de lokala Hisingsborna samt besökare från andra delar av staden, säger Pinar Demirtas.

Brunchoteket avslöjade sin nya satsning via flera poster i sociala medier. Foto: BRUNCHOTEKET

Adressen där de ska flytta in ligger i botten av det nybyggda Riksbyggen-kvarter som ligger mellan Götaverksgatan och den hawaiianska pokébowl-restaurangen Poh-Keh som HelaHisingen.se tidigare berättat om i samband med att de öppnade i Lindholmsallén för några år sedan.

Menyn blir (nästan) densamma som på övriga restauranger

Menyn blir detsamma som övriga Brunchotek, dock är Lindholmen en stadsdel för många företag och skolor vilket innebär en stor och mångsidig kundbas under veckan som har begränsad tid att äta därav kommer de även att satsa på rätter som går att tillaga snabbare, men utan att tumma på kvalité och Brunchtekets nisch, poängterar Pinar Demirtas.

LÄS MER: Internationell matfestival hos Bäckebol 24-28 april: Läcker mat från hela världen!

— Vår nisch är som namnet antyder brunch, den perfekta kombinationen av frukost och lunch. Vi erbjuder en varierande meny med allt från klassiska favoriter till kreativa rätter som serveras hela dagen. Vi erbjuder även ett brett urval av kaffe och kommer även ha fullständiga alkoholrättigheter. Vår restaurang är designad för att skapa en avslappnad och trevlig atmosfär där du kan koppla av och njuta god mat oavsett om du besöker oss ensam, med familj eller vänner. 

Göteborgs hetaste brunchkrogskedja öppnar på Hisingen – i november, om allt går vägen. Foto: BRUNCHOTEKET

Vad är er hälsning till Hisingsborna som läser detta?
— Vi på Brunchoteket ser fram emot att bli en del av er vardag och hos oss är ni alltid välkomna för en god brunch med vänner eller en lugn stund med kaffe under veckan, på after work, finns många alternativ, ett härligt häng 7 dagar i veckan!  

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER:

LÄS MER: