Tattoos of Hisingen: Jesper ville skrika ”Jag är därifån” inne på City Gross i Ytterby – inspirerades av You Tube-profil och tatuerade in Hisingen-karta

Han beskriver tatueringen som ett resultat av en separationsångest eller identitetskris efter sin flytt från Hisingen till Kungälv. Han trivdes jättebra i nya hemorten – men ville samtidigt ställa sig inne på City Gross och ropa:
— ”Jag är inte härifrån! Jag är därifrån!”, pekandes på Hisingen på andra sidan älven, säger Jesper Örtenfelt, som har tatuerat konturen av Hisingens karta på bröstet.
Det här är första delen av HelaHisingens artikelserie: ”Tattoos of Hisingen”.

Vi på HelaHisingen.se är fascinerade av Människorna på Hisingen. Ni som vuxit upp här, som bor här, som arbetar här och som på olika sätt älskar denna ö. Nu när det är sommar visar många av er upp den kroppskonst ni smyckat ut er kropp med, vilket gör att vi tänkte låta er berätta om dessa verk – oftast i form av tatueringar – för andra grannar och intresserade.

Med artikelserien ”Tattoos of Hisingen” berättat personer från Hisingen historien bakom en av sina tatueringar. Och nej, tatueringen behöver absolut inte ha ett motiv från/om/med just Hisingen. Det räcker gott och väl att den som berättar om sin tatuering är från, arbetar eller bor på Hisingen. Nu kör vi!

Först ut: Jesper Örtenfelt, 30, från Kungälv (ursprungligen från Backa och Kärra).
Tatueringen i fokus: En kontur av Hisingen, inspirerad av Casey Neistats Manhattan-tatuering.

Jesper Örtenfelt, 30, blickar ut över vattnet – kanske ser han Hisingen på andra sidan? Foto: PRIVAT

Vad är storyn bakom denna tatuering?
— I grund och botten så var det någon form av separationsångest eller identitetskris som låg till grund för denna tatuering. Vi valde att flytta från Hisingen till Kungälv när det var dags att flytta hemifrån och hela tiden var det något som fattades. Vi bodde i Ytterby och trivdes jättebra där men samtidigt ville jag ställa mig inne på City Gross och ropa ”Jag är inte härifrån! Jag är därifrån!”, pekandes på Hisingen på andra sidan älven, säger Jesper.

Under samma tid så följde han sociala medier-profilen Casey Neistat på You Tube, en person som hade en till synes nonchalant inställning till tatueringar – men där hans enkla små och ibland slarviga tatueringar hade en större mening än vad man kunde tro.

— En av dessa var en kartbild av Manhattan som han hade tatuerat på armen. Så avsaknaden och ångesten från att inte bo kvar på Hisingen i kombination med fanboy-period av en Youtuber ledde  min mest enkla, men även min mest uppskattade tatuering. Inte bara från mig men även av andra. Är den tatuering som får mest frågor och komplimanger. Trots sin enkelhet, säger Jesper.

Konturen av Hisingen, i kartform, på bröstet. Den tatueringen gjorde Jesper för tio år sedan. Foto: PRIVAT

Vem är tatueraren?
— Basement ink i Ytterby / Thomas Jönsson (Salongen finns inte kvar i dag).

Bodde i Backa som liten, flyttade via Kärra till Kungälv

Berätta något om dig själv som kan vara intressant att veta, om personen bakom tatueringen!
— Jag är fyrbarnspappa, gift, bor i Stenungsund, jobbar som konslut på Volvo i Lundby och på Lindholmen. Jobb, barn och hus tar upp större delen av tiden. Men har vi tid över så åker vi iväg med husvagnen eller tar en tur med vår Buick Wildcat från 1965. 30 år om en månad, gjorde tatueringen för snart 10 år sedan.

Var på Hisingen bodde du och är du härifrån ursprungligen?
— Född på Östra sjukhuset 1994, bodde i Backa 94-00. Flyttade till Hisings Kärra 00 och bodde där till 2012 när jag fyllde 18 och flyttade hemifrån. Pga av jobb och en önskan att flytta mer ut på landet än in mot stan så hamnade vi Diseröd, Kungälv, säger Jesper Örtenfelt.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

Borde din tatuering vara med i serien? Hör av dig!

Vill du visa upp en av dina tatueringar? Det behöver absolut inte vara på temat ”Hisingen” utan kan vara ett porträtt, en tribal, något färgglatt eller kanske på ett föremål?

Är du från Hisingen och har en tatuering som du är stolt över? Det räcker fint, hör av dig till oss på tattoo@helahisingen.se så kanske vi kan göra dig och din tatuering till del av den här serien!

LÄS MER:

Lämna ett svar