Restaurangkedjan ville servera öl på Hisingen – fick nej från kommunen

En stor öl och en korv? Nej, inte på Hisingen! Växande restaurangkedjan Gourmetkorv sökte nyligen alkoholtillstånd till sin restaurang vid Lindholmens utbildningscentrum och Lindholmen Science Park – men fick nobben. Tillståndsenheten hos Göteborgs stad tyckte inte att de levde upp till kraven för tillagad mat från råvara – trots att samma kedja fått alkholtillstånd för sin restaurang vid Heden…

GP och Beernews har berättat om händelsen, som fått grundaren av restaurangkedjan Gourmetkorv att reagera starkt. Malin Talcoth har fått se hennes och kedjans restauranger i centrala Göteborg, men även i Kungsbacka och Trollhättan få möjlighet att servera alkholhaltiga drycker – som starköl – till korvrätterna.

Men när hon sökte serveringstillstånd för restaurangen i Lindholmsallén på Hisingen fick de blankt nej.

Fortsatt Loka och Trocadero hos Gorumetkorv Lindholmen. Här är maten som tillstånd tycker inte är tillräckligt lagad från gunden för att Gourmetkorv på Hisingen ska få alkoholtillstånd – trots att restaurangen vid Heden fått det. Foto: HELAHISINGEN.SE

Orsaken som angetts är att de inte uppfyller kraven för på att tillreda mat från råvara. Det märkliga i kråksången är dock att man bedömt att korvrätterna inte uppfyller kraven på Hisingen – men sa ja till restaurangen med samma koncept på Bohusgatan mellan Heden och Ullevi.

— Det är väldigt luddigt för oss företagare hur vi ska handla i den här situationen när bedömningarna är så olika, säger Gourmetkorvs Malin Talcoth till Göteborgs-Posten.

Tillstånd: Individuell prövning i varje ärende

Göteborgs stads tillståndsenhet har fattat beslutet. Enhetschef Peter Berg ser inga konstigheter med att man kommit fram till motsatta beslut i centrum och på Hisingen:

— Vi gör en individuell prövning i varje enskilt ärende. Även om man som utomstående eller som sökande tänker och tycker att ansökningarna är likadana, är de inte alltid det i våra ögon, säger han till GP.

Gourmetkorv har överklagat beslutet.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: