Äventyrsguidens Topp 3-lista: Bästa vandringarna till utsiktsplatser på Hisingen

Det vilda Göteborg är äventyrsguiden för naturupplevelser i Göteborgsregionen – för både stora och små. Här är deras tre bästa tips på vandringar till utsiktsplatser på Hisingen!

Under Covid -19-pandemin är det många som inte kan, eller vill, syssla med de fritidsaktiviteter som de vanligtvis tycker om. Många evenemang är inställda, andra aktiviteter har fått stänga som resultat av regeringens beslut och vissa är nedskalade eller uppskjutna på grund av Folkhälsomyndigheternas rekommendationer.

Därför har utomhusaktiviteter och naturupplevelser blivit ett alternativ för många som inte vill – eller måste – distansera sig från andra människor. Därför lät vi Det vilda Göteborg:s Fredrik Schenholm lista sina tre vandringsfavoriter på Hisingen – och det här blev resultatet.

1. Sillviks naturreservat

”Ett riktigt häftigt naturreservat. Från parkeringen är det cirka en kilometer att gå längs en bred grusväg. Det fungerar till och med bra med barnvagn. Väl på plats i naturreservatet är det bara att njuta av den mjuka marken och de vita snäckorna i skalgrusbanken. Här har den senaste istiden verkligen gjort ett bra jobb. Ovanför skalgrusbanken finns det en alldeles underbar utsiktsplats med panoramautsikt över hav, öar och skog. För den som vill gå längre än ett par kilometer är det fullt möjligt. Området bjuder på massor med stigar.”

KARTA: Här ligger Sillviks naturreservat.

Sillvik i Torslanda. Foto: PRIVAT
Sillvik i Torslanda. Foto: PRIVAT

2. Arödsberget

”Kanske är detta Hisingens bästa doldis? Arödsberget är granne med det mer kända Ramberget men bjuder på en vildare och härligare känsla. Runt berget går en delvis markerad och kuperad slinga på fyra kilometer med flera utsiktsplatser längs vägen.”

KARTA: Här ligger Arödsberget.

Arödsberget i Hisings Backa. Foto: PRIVAT

3. Skändlaberget

”Skändlaberget reser sig mäktigt över Hisingens slättlandskap. För 6000 år sedan stack denna kulle upp som en ö över det grunda havet. Nu är den gamla havsbotten runt Skändlaberget bra för odling och jordbruk. Vandringen runt Skändlaberget slingrar sig genom skog och raviner, förbi utsiktspunkter och över spänger. Längs leden finns det skyltar som beskriver om de gamla bosättningarna på den dåtida ön. Detta är en spännande, vacker och intressant vandring som tar dig tillbaka till forntiden.”

KARTA: Här ligger Skändlaberget.

Skändlaberget i Säve. Foto: PRIVAT
Skändlaberget i Säve. Foto: PRIVAT

Besök Detvildagoteborg.se för en äventyrsguide för både stora och små, med 246 tips på naturupplevelser att göra, besöka eller vandra – runt och i Göteborg.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: