Här är nya mackrestaurangen i Eriksberg – Lunch för 199 kronor – ”Vill att den hungriga ska känna njutning”

Restaurangen Atlantica har nyligen öppnat i Eriksberg. Men många har höjt på ögonbrynen över deras lunch – som kostar 199 kronor.
— Vår meny är stor, så en meny räcker till två personer, säger William Haido.

Restaurangen Atlantica ligger på Östra Eriksbergsgatan i Eriksberg och öppnade nyligen portarna. Det är William Haido som driver restaurangen tillsammans med sin kompis Sargon Gawrieh. På menyn finns allt från pizza till hamburgare och amerikanska sandwiches.

— Våra sandwichar är fulla av kött eller kyckling och grönsaker och vi steker allting på stekbordet. Vi älskar den här typen av maten och vi ville vara den första restaurangen som serverar denna typ av maten i Göteborg, säger William Haido.

Som slogan på sin restaurang har de valt meningen ”Allt smakar annorlunda”.

Vad betyder det?

— Vi vill att den hungriga ska känna njutning när de smakar av våran mat, därför kan man göra det hos Atlantica. Här är det att allt smakar annorlunda.

Kom till Sverige som flyktingar – ”Ville betala tillbaka lite på vårt egna sätt”

Han kom till Sverige för tio år sedan och menar att restaurangen är ett sätt att visa hur mycket han uppskattar landet och vad det gjort för dem.

— Vi älskar Sverige som hjälpte oss och vi ville betala tillbaka lite på vårt egna sätt. För tio år sedan hjälpte Sverige oss som flyktingar tillbaka med stort hjärta och varm kram. Det blev vårt andra land och gav oss trygghet och gav oss alla rättigheter utan åtskillnad mellan färg, religion eller ras. Vi uppskattar det, säger Sargon Gawrieh.

I recensionerna har en del kunder klagat på det höga priset – 199 kronor för en lunch. Men tanken är alltså att man ska dela två personer.

— Måltiden som vi serverar kännetecknas av sitt rika innehåll med många smaker utöver sin stora storlek. En enda måltid räcker till två personer. Då får man välja från hela menyn som kommer med pommes, två dippsåser och
dricka och efter mat får de kaffe plus efterrätt.

Macktrenden sprider sig – tidigare öppnades Makka en bit bort

Nu planerar vännerna att starta fler restauranger.

— Vi planerar att starta Atlantica-kedja i hela Sverige, så att alla har möjlighet att smaka våran mat.

Det är inte bara Atlantica som tagit macktrenden till Eriksberg. Tidigare har Hela Hisingen skrivit om hur restaurang Piga vid Eriksbergskranen startat restaurang Makka, som också serverar smörgåsar av lyxigare slag.

— Det är det moderna ölkafét skapat efter Eriksberg som område och de fantastiska människorna som bor här. Vi vill komplettera utbudet av krogar med ett enkelt och tillgängligt koncept där riktigt rustika, klassiska eller innovativa mackor sköljs ner med en riktigt god öl, ett gott glas vin eller en kaffe som är snäll mot världen, sa då Majsan Johansson som äger och driver Piga.

På deras meny finns smörgåsar som kostar mellan 129 och 195 kronor. Hos Makka är det priset för smörgåsen och på Atlantica är lunchpriset för en meny med pommes frites.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER: