Tre olika slags matnyheter på Backaplan – här öppnar nysatsningen inom kort

Efter att McDonalds stängt vid Backaplan har flera sreetfood-satsningar skett i närområdet. Men läget på dessa har inte inneburit tillräckligt med kunder – så nu får vi se två flyttar och en nyöppning till våren.

När HelaHisingen.se avslöjade i september 2021 att McDonalds för första gången stängde en restaurang på Hisingen försvann den äldsta burgarrestaurangen på ön. Sedan dess har vi kunnat berätta att Stockholmsbaserade kedjan Brödernas skulle öppna en lite mindre snabbmatsaktig burgarrestaurang i samma lokaler och att McDonalds inom kort kommer tvingas stänga sin verksamhet vid Rambergsvallen/Bravida Arena.

Det här innebar att flera fast food-satsningar skedde i närområdet under 2022. Glasskiosken Glasseria öppnade med uteservering och den populära frozen yoghurt som tidigare gjort succé vid Lundbyvassen.

— Med ett stort luftigt trädäck utanför vår cointainer med en uppbyggd strand intill är vi det perfekta vår- och sommarhänget, sa George Barjac, VD, i samband med öppnandet.

Några månader senare fick vi se kycklingburgarsatsningen ”Street chefs” ppna sin burgarkiosk i samma del av Backaplan, vid Stora Coop-huset, på ”framsidan” mot Hjalmar Brantingsplatsen bredvid Elgiganten.

Men i det här hörnet passerar inte samma mängd av människor som på andra sidan Swedenborgsgatan – vilket nu gör att båda satsningarna flyttar.

Uppmärksamma kunder som varit på Backaplan de senaste veckorna har säkert lagt märke till att Glasseria redan satt upp sin glasskiosk på sidan där Stora Coop har sin huvudentré, i hörnet mot Systembolaget. Här står de nu placerade ungefär där däckbytesbolaget tidigare haft sin temporära verksamhet två gånger om året.

Det innebär att Glasseria blir ”granne” till och konkurrent med Go Bite på andra sidan vägen, som även de har glass och uteservering.

Ny satsning framför Elon

Nu följer dessutom Street chefs efter och tänker flytta sin kiosk till samma sida av Backa 2-byggnaden, vilket huset med Stora Coop heter. Där står redan en Donut-vagn och den flytten innebär att kunder som handlar hos Stora Coop, Edels Klädvaruhus, Gina Tricot, Kjell & Company med flera butiker i kvarteret nu får hela sex snabbmats- och sötsaksalternativ i och kring byggnaden.

Än så länge är det oklart om pizzamaskin-satsningen Fizza kommer följa samma väg och flytta, eller om de blir kvar på sidan där Elgiganten ligger.

På andra sidan handelsområdet, på parkeringen framför Elon, byggs just nu en ny mindre byggnad. Här kommer det inom kort att öppna ett bageri som ska sälja färskt bröd och andra bakprodukter. Det innebär alltså att området får ännu ett mattillskott lagom till att våren 2023 anländer.

Här på parkeringen framför Elon (vid ÖoB) öppnar ett bageri inom kort. Foto: HELAHISINGEN.SE

HelaHisingen.se återkommer mer mer information om denna och andra satsningar vid Backaplan inom kort.

Vet du mer? Har du hört om en restaurang- eller snabbmatssatsning på Hisingen? Tipsa oss på tips@helahisingen.se eller via vår Facebook– eller Instagram-sida.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: