Här byggs Hisingens senaste restaurangkoncept: ”Kommer att präglas av de fem elementen”

Den nya krogen beskrivs som en ”innovativ restaurang med både asiatiska och skandinaviska influenser”. Restaurangkonceptet är att starta upp som lunchkrog – men ha möjlighet att även bedriva kvällsrestaurang framöver. Våren 2021 öppnar de upp – i Geelys nya innovationscentrum på Lindholmen.

Den kinesiska fordonskoncernen Geely äger flera bilmärken och Volvo Cars är juvelen i koncernens krona. Geelys koppling till Göteborg har växt sig allt starkare sedan Zhejiang Geely Holding 2010 blev ny ägare till Volvo Cars. Utvecklingscentrumet CEVT (China Euro Vehicle Technology) som startades 2013 har växt i rasande fart och sysselsätter idag cirka 2000 personer på Lindholmen. Men nu tar Geely nästa steg med bygget av sitt eget stora innovationscentrum i Lindholmsallén på Hisingen.

En av våra ambitioner med det här projektet är att föra samman experter inom olika områden, säger Jonny Stål, Facility Management-chef på Geely Innovation Centre Management AB.

Om ett år kommer byggnadens olika faciliteter att stå klara. Många av dessa är tänkta att helt eller delvis vara tillgängliga inte bara för Geelys och Volvo Cars personal utan även för allmänheten. En av de mest spännande nyheter som Geelys etablering som granne till ”Kanalhuset” (SVT-huset) är den nya restaurang som planeras.

— Restaurangen kommer att präglas av de fem elementen: Jord, luft, vatten, eld och det femte elementet man har i Kina – metall. Detta kommer att återspeglas i tänket runt våra maträtter och även inredningen i restaurangen, säger Nina Lindblom, kommunikationsansvarig på Compass Group till HelaHisingen.se.

Geelys kvarter får en 1500 kvadratmeter stor court yard för mässor och evenemang.

Restaurangen ska få asiatiska och skandinaviska influencer

Compass group kommer att vara huvudleverantör i Geelys fastighet när det kommer till drift av reception, konferens, vaktmästeri och så kallade kontorsnära tjänster. Dessutom kommer de att ha hand om såväl som housekeeping och städtjänster av samtliga kontorsytor i komplexet. Visionen kring restaurangen man ska öppna senast våren 2021 är en fusion:

— Ledordet är innovation. Innovation med både asiatiska och skandinaviska influenser. I konceptet ligger även att vi i framtiden kommer att ha möjlighet att bedriva kvällsrestaurang, säger Nina Lindblom om restaurangen – som till en början blir en lunchrestaurang.

— Restauranguppdraget inkluderar även en stor del catering, både till personal på Geely och interna som externa hyresgäster i fastigheterna i närområdet, säger Nina Lindblom, kommunikationsansvarig på Compass Group.

Konferens blir en del av Geelys innovationscentrum på Lindholmen.

Löftet: ”Högsta hotellstandard”

— Vårt mål är att driva detta uppdrag med högsta hotellstandard med ambitionen att tillsammans med Geely skapa en vänlig, välkomnande och framförallt kreativ plats att besöka och arbeta på, säger Henrik Strinning, VD Compass Group i ett pressmeddelande.

Geely och Compass Group beskriver Lindholmen på Hisingen i Göteborg som en ”expansiv innovationshubb för det svenska fordonsklustret” och beskriver projektet som ”en del av förvandlingen till ett nytt ingenjörs-Silicon Valley”.

Januari 2020 öppnade den första delen av Geelys nya innovationscentrum upp. Restaurang-, kafé- och cateringverksamheten på campusområdet Geely Innovation Centre är tänkt att öppna under våren 2021.

Så ska Geelys innovationscentrum ska se ut 2021.