ICA efterlyser sina kundvagnar – ”Är inte tillåtet att ta med hem”

ICA supermarket i Tuve har tröttnat på att folk tar med sig kundvagnarna ut från affären. Därför ber de nu om tips till alla som sett vagnarna ute på vift.
— Det är inte tillåtet att ta med en kundvagn hem, den tillhör butiken, säger butiksbiträdena Hanna och Jenny.

Lite varstans runtom på Hisingen kan man se övergivna kundvagnar. Personer som betalat en femma eller en tia för att använda den inne i affären, tar sedan med vagnen hem – kanske för att slippa bära på sina tunga matvaror.

Men det här är inte tillåter och därför gör nu ICA supermarket i Tuve en lite annorlunda efterlysning – med inlägget ”Hjälp oss hitta våra vagnar” på Facebook.

”Skriv gärna en kommentar eller ett meddelande”

I inlägget ber de om tips och kommentarer:

”Hej allihopa! Den senaste tiden har vi tyvärr blivit av med väldigt många kundvagnar. Vi tar gärna emot alla tips vi kan få så att de kan komma tillbaka till oss igen! Skriv gärna en kommentar eller ett meddelande om du har sett våra kundvagnar där de inte ska vara. Tack på förhand”, skriver de.

Kundvagnen, som är till för en tillfällig transport av varorna inne i butiken – bör alltså inte tas med hem, poängterar Hanna och Jenny som jobbar i affären:

— Vi gjorde inlägget för att det är många kundvagnar som har försvunnit just nu och behöver hjälp att hitta de. Vi vill ju självklart kunna erbjuda våra kunder som handlar en kundvagn och det är inte tillåtet att ta med en kundvagn hem, den tillhör butiken, säger dem.

Att tillgripa en kundvagn, så att inte butiksägaren kan använda den, skulle kunna räknas som stöld. Samtidigt kan också kundvagnarna blockera trafiken om de lämnas mitt på vägar eller dylikt.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: