Nu satsar Foodora-utmanaren på Hisingen – ”Är det naturliga steget”

De populära Foodora och Uber Eats-apparna får konkurrens. Företaget Wolt kastar sig in i kampen om hemleverans till Hisingen.
— Vi har haft ett varmt välkomnande sedan vår lansering i Göteborg. Hisingen är det naturliga nästa steget för oss, säger Carl Zetterqvist, vd för Wolt Sverige.

Sedan länge har personer som velat beställa hem mat använt sig av både Foodora och Uber Eats. Men nu kommer alltså även det finska techföretaget Wolt att leverera till Hisingen.

Wolt lanserades i Sverige 2016 och började leverera mat i Göteborg i början av 2022. Under festivalen Way Out West i augusti i somras satte Wolt upp flera bås och försedde festivalbesökarna med vegetarisk mat från deras åtta partnerrestauranger.

”De vegetariska hamburgarna var festivalbesökarnas mest populära val och slog försäljningsrekord då tusentals slukades under festivalens tre dagar”, skriver företaget själva i ett pressmeddelande.

VD:n: ”Vill gynna det lokala restaurang- och näringslivet och gör våra städer till bättre ställen att bo på”

Och nu är det alltså dags att expandera till Hisingen.

— Vi har haft ett varmt välkomnande sedan vår lansering i Göteborg. Hisingen är det naturliga nästa steget för oss och våra kunder då vi ser en stor efterfrågan där att kunna beställa hem mat och varor från sina lokala favoritbutiker och restauranger, säger Carl Zetterqvist, VD för Wolt Sverige, i pressmeddelandet och fortsätter:

— På så sätt gynnar vi också det lokala restaurang- och näringslivet och gör våra städer till bättre ställen att bo på

”Kan leverera i stort vad som helst under 30 minuter”

I oktober förra året lanserade det konkurrerande bolaget Foodora sin nya tjänst ”Foodora market” på Hisingen. Här kan kunderna beställa hem matvaror, som att de gick och handlade själva. Samtidigt lovade företaget en leverans på 30 minuter:

— Foodora market är en gamechanger. Vi kan leverera i stort vad som helst under 30 minuter. Svenskarna vill ha snabb leverans av dagligvaror, nu ser vi till att ordna det, då vi har infrastrukturen klar, sa Foodoras VD Hans Skruvfors när det lanserades.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: