MATKAMPEN PÅ HISINGEN: Här öppnar Hemköp sin nya butik ”…i världsklass”

I ett nybyggt bostadshus öppnar Hemköp en ny butik i september. Tanken är att erbjuda ett brett sortiment av färskvaror och vällagad färdigmat till de boende i Lundby på Hisingen. Butiken skapar enligt kedjan cirka 20 nya arbetstillfällen till området:
— Vi ska i höst bjuda på matinspiration och ett kundbemötande i världsklass, säger Alexander Kälvelid, butikschef Hemköp Lundby.

Alexander Kälvelid kommer närmast från rollen som butikschef för Tempo i Lerum och han har lång erfarenhet av att driva välskötta butiker med stort kundfokus. Alexander började sin butikskarriär i Billhälls för 20 år sedan.

— Jag ser fram emot att få vara med och öppna en helt ny och fräsch butik i ett expansivt område i Göteborg. Kunderna kommer att hitta färdiga måltidslösningar och mat för både vardag och fest med fokus på färskvaror. Vi ska i höst bjuda på matinspiration och ett kundbemötande i världsklass, säger Alexander Kälvelid, butikschef på Hemköp Lundby i ett pressmeddelande.

”Värmeåtervinning och energisnåla kylar, frysar och belysning”

Butiken ligger i anslutning till kollektivtrafikens förbindelser vid Rambergsvallen och Lundby vid de nya hus som just nu byggs klart mellan Lundbybadet och Volvo Penta. Området beskrivs av Hemköp som ”är ett aktivt område där besökare till Lundbybadet, Bravida Arena och Rambergsrinken rör sig. Här finns även flera större arbetsplatser och i kombination med de 800 nya bostäder som byggs i området får butiken ett centralt läge.”

Hemköp Lundby berättar även att de får ett hållbart system för värmeåtervinning och energisnåla kylar, frysar och belysning. Fastigheten där Hemköp ligger i bottenplanet byggs med högsta hållbarhetsstandard, berättar man i pressmeddelandet.

Hemköps närmaste konkurrenter blir Coop Lundby och Willys Wieselgrensplatsen. Den sistnämnda ingår i samma koncern som hemköp, nämligen Axfood som äger butikskedjorna Willys, Hemköp, Tempo och Handlar’n. Axfood är ett börsnoterat bolag som har drygt 10 000 medarbetare i koncernen och en omsättning om knappt 50 miljarder kronor. 

Fotnot: Bilden ovan är från en annan Hemköp-butik.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

Fakta: Hemköp Lundby

Adress: Rosenapelgatan
Butiksyta: ca 600 kvm
Antal medarbetare: ca 20 st
Öppettider: alla dagar 07-22.00
Butikschef: Alexander Kälvelid
Premiär: September 2021

LÄS MER: