SATS-chefen om: * Framgången på Hisingen * Tuffa konkurrensen *Framtiden: ”Tittar på ytterligare etableringar”

Efter etableringarna i Torslanda, Eriksberg, Nya Hovås och nu senast på Volvo cars berättar SATS regionchef Pelle Magnusson om företagets framtidsplaner för Göteborgsregionen:
— Vår tillväxtstrategi är att etablera oss där människor bor, lever och jobbar för att vara där och motivera fler till ett mer aktivt liv, säger han till HelaHisingen.se.

Efter etableringarna i Torslanda, Eriksberg, Nya Hovås och nu senast på Volvo cars berättar SATS regionchef Pelle Magnusson om företagets framtidsplaner för Göteborgsregionen:
— Vi tittar även på ytterligare etableringar på Hisingen och tittar på möjliga platser för nya träningscenter, säger han till HelaHisingen.se.

Som HelaHisingen.se berättade nyligen hårdsatsar gymkedjan SATS i Göteborgsregionen just nu. Kronan på verket blir det nya samarbetet med Volvo Cars, där ett hypermodernt gym öppnas – på Volvo Torslanda.

— Vi har även sedan tidigare SATS Torslanda, vid Sörredsgården, men med etableringen på Volvo tar vi nästa steg i att underlätta träningen i samband med sitt arbete. Detta blir ett SATS-center på Volvo för Volvoanställda. Vi tittar även på ytterligare etableringar på Hisingen och tittar på möjliga platser för nya träningscenter, säger Pelle Magnusson, SATS Regionschef Södra Sverige.

— Hisingen är absolut en intressant del av Göteborg med stark tillväxt och väldigt många arbetsplatser. Vi vet att våra medlemmar vill kunna träna nära hemmet och nära arbetsplatsen, säger han till HelaHisingen.se.

Läs mer om SATS nya projekt på Volvo Torslanda här.

Hur går det för ert gym i Eriksberg, ett av de mest expansiva områdena i Göteborg?

— Eriksberg är väldigt uppskattat av våra medlemmar och vi ser både en ökning av antal besök, och även att våra medlemmar uppskattar den service och upplevelse de får av oss på SATS Eriksberg. Att vi dessutom erbjuder varm Yoga sal och Mini SATS tillsammans med vårt breda träningsutbud gör att det är ett center som passar alla. Det är positivt!, säger Pelle Magnusson.

”Fler nya spännande öppningar i framtiden”

Tidigare hade ni ett gym på Backaplan på Hisingen i Göteborg, som i dag är ett STC. Nu när Backaplan-området står inför en så expansiv fas med mängder av planerade ny- och ombyggen, är det aktuellt för er att återvända till området?

— Vi tittar hela tiden på nya möjliga etableringar och har de senaste veckorna kommunicerat att vi öppnar i Nya Hovås och på Volvos arbetsplats i Torslanda. Vår tillväxtstrategi är att etablera oss där människor bor, lever och jobbar för att vara där och motivera fler till ett mer aktivt liv och vi ser framemot att återkomma med fler nya spännande öppningar i framtiden, säger regionchefen Pelle Magnusson.

Pelle Magnusson, regionschef Södra Sverige hos SATS.

I dag har Friskis & Svettis, Nordic Wellness, Totus Fitness och STC alla gym omkring Backaplan – varför stängde ni ert i ett område där så många andra satsar?

— Vi stängde för över tio år sedan och det jag kan säga är att förutsättningarna var annorlunda då. Däremot är jag glad över att våra anställda och många medlemmar från den tiden finns kvar hos oss fortfarande i dag, säger Pelle Magnusson.

Positiv till konkurrenterna: ”Brinner för träning och hälsa”

Därmed är det osagt om centrala Hisingen får se ett SATS vid eller nära nya Backaplan i framtiden – men SATS-chefen har bara positiva saker att säga om konkurrenssituationen med de andra gymkedjorna i Göteborgsområdet:

— Vi brinner för träning och hälsa och välkomnar alla som bidrar till en bättre folkhälsa. Det finns fortfarande väldigt många som inte lever aktivt eller har ett medlemskap på något träningscenter så jag menar att det finns utrymme för fler aktörer, säger Pelle Magnusson.

Hur ser SATS på sin framtid på Hisingen? 

— Hisingen och hela Göteborg är en viktig region för oss. Genom vårt nya Corporate Onsite-koncept som vi har på Volvo Torslanda och på Ica, i Stockholm, kan vi tillsammans med företagen skapa nya möjligheter för människor att träna och vara aktiv. Vi hoppas att fler företag motiveras av de företagens satsning och ser möjligheterna med att prioritera sina medarbetares hälsa på detta sätt.

Markus Hankins
markus@helahisingen.se

LÄS MER: