Stadsträdgårdsmästarens favoritpark: En grön oas på Hisingen

Stans högst uppsatta trädgårdsmästare har en klar favorit bland Göteborgs grönområden:
— Här finns något för alla: motionsslingor, höga berg med milsvid utsikt, svampskogar, 4H-gård, stora öppna gräsytor, utflyktslekplats och skridskoåkning”, säger nytillträdda stadsträdgårdsmästaren Johan Rehngren.

Göteborgs stadsträdgårdsmästare är den som bevakar de ”gröna frågorna” i stadsplaneringen. Han är även den som leder och samordnar större delen av park- och naturförvaltningens strategiska och långsiktiga arbete med stadens parker, planteringar och andra mötesplatser.

— De gröna stadsrummen blir allt viktigare när staden växer och fler människor ska leva här. Vi behöver våra parker, naturområden, lekplatser och torg. De är viktiga både för rekreation, återhämtning och möten. Det är platser som tillhör oss alla, där det inte kostar något att vara och där alla människor är välkomna, säger Johan Rehngren i ett pressmeddelande.

Favoriten finns på Hisingen

Johan Rehngren är landskapsarkitekt och har arbetat på landskapsarkitektkontor i Göteborg och Stockholm. De senaste åren har han arbetat på park- och naturförvaltningen i Göteborg med bland annat strategiska utvecklingsfrågor, stadsplanering och gestaltningsfrågor. På frågan om han har något favorit-grönområde hamnar Hisingen i topp hos stadsträdgårdsmästaren:

— Jag har ju växt upp i den här staden och vet att det finns så många härliga platser. Måste jag välja en så blir det Hisingsparken. Här finns något för alla: motionsslingor, höga berg med milsvid utsikt, svampskogar, 4H-gård, stora öppna gräsytor, utflyktslekplats och skridskoåkning på Slätta damm när vintern smyger sig på. 

— Detta ska vi eftersträva när vi utvecklar staden, att skapa fler kvaliteter i våra offentliga rum, att det ska finnas mer för fler, säger Johan Rehngren i ett pressmeddelande.

Här hittar du Hisingsparken