Stor 100-årsfest i Bräcke till helgen: *Gratis glass *Teater *Rockorkester *Tipspromenad *Hoppborg *Sagostund och mycket mer!

DET HÄR ÄR EN ANNONS

Bräcke diakoni fyller 100 år och välkomnar därför hisingsbor och övriga göteborgare till en stor festdag i Bräcke park! Det blir underhållning för både stora som små, en rad gratis aktiviteter för barnfamiljer och en chans att visa upp sina verksamheter i parken framför deras ”campus” på Hisingen.
— Genom att bjuda in till kalas hoppas vi att det blir tydligt att till Bräcke diakoni, och till Bräcke park, är alla välkomna, säger Helene Mellström hos Bräcke Diakoni.

Festligheterna har pågått under året, parallellt med att Göteborg firat 400 år som stad. Och precis som för staden är det dags att avrunda firandet med ett stort kalas när Bräcke diakoni bjuder till en dagsfest i Bräcke park ”framför” deras hemmasäte vid Bräcke Östergård.

Ett stenkast från Lundbyleden och Älvsborgsbron, mellan Eriksberg och Biskopsgården har den stora arbetsgivaren Bräcke diakoni sitt hem och driver ett flertal verksamheter i området. Exempelvis finns här hospice, flyktingboende, förskola, daglig verksamhet, det omtalade Café Leffler och mycket mer.

Lördagen 16 september välkomnas du inte bara att få se och lära dig mer om dessa verksamheter, men främst för att ha kul i parken med dina barn, barnbarn och grannar. Under firandet bjuds det exempelvis på en serie med aktiviteter, eller vad sägs om:

  • Hoppborg
  • Gratis glass till alla barn
  • Tipspromenad (Någon vinner 100 åk på Liseberg!)
  • Ansiktsmålning
  • Fiskdamm
  • Sagostund
  • Dockteater
  • Ballongkonstnär
  • VR-upplevelse

Dessutom uppträder Bräckes egen rockorkester Solteatern och gruppen Sign up! Och som om inte det vore nog blir det historiskt nörderi om Bräcke Östergård, boksamtal samt mässa med kör under firandet!

Den senaste verksamheten som Bräcke diakoni utvecklat i området är ett boende för ukrainska flyktingar. Givetvis ska de boende vara en del av festen.

— Några av dem som bor hos oss lyckades rädda med sig en dockteater när de flydde undan kriget. Den får nytt liv under vår festdag i parken, säger stiftelsens direktor Helene Mellström.

Programmet för Bräcke diakonis 100-årsfirande 16 september vid Bräcke Park. Tryck/Klicka på bilden för större version!

Fågelholk modell större finns på plats – för barn att krypa in i!

Senaste nytt inför 100-årsfesten är att allt fler vill sponsra evenemanget och Bräcke diakoni får alla möjliga intresseanmälningar från näringsliv och andra organisationer. Ett av dessa initiativ kommer besökarna i Bräcke Park att få uppleva på nära håll – i form av en fågelholk i jättelik storlek. Det är företagsvolontärer från Astra Zeneca som byggt fågelholken för barn att krypa in i.

Personal och andra engagerade kring Bräcke diakoni har även jobbat hårt för att rusta upp parken och har även målat lekplatsen där för att kunna bjuda in till kalas i parken på bästa tänkbara vis. Många olika yrkesroller jobbar i parken och ett brett spektra av människor har hjälpt till inför kalaset.

En uppmaning från dem är att promenera, cykla eller åka kollektivt till festen på söndag – om man kan. Antalet parkeringsplatser i närområdet är begränsat. Närmaste busshållplats är Bräcke Östergårdsväg.

Framför allt vill Bräcke diakoni fira. Skapa en rolig fest för alla som vill vara med. Inte minst alla människor som haft kontakt med stiftelsen genom åren. Men man önskar också att fler ska lära känna dess verksamheter. Därför kommer allt från rehabmottagningar till vård- och omsorgsboenden och LSS-verksamheter att visa upp sig under jubileumsdagen. 

— Vi har förstått att vissa tror att de måste ha ett ärende till oss för att få vara i parken. Det kunde inte vara mer fel. Genom att bjuda in till kalas hoppas vi att det blir tydligt att till Bräcke diakoni, och till Bräcke park, är alla välkomna. Nu rustar vi för kalas med hela staden!, säger Helene Mellström.

Läs mer om söndagens 100-årskalas i Facebook-eventet här!

Redaktionen
annons@helahisingen.se

Hålltider: Bräcke Park söndagen 16 september

LÄS MER: