Storsatsning hos grillrestaurang på Hisingen med ny profil: Cocktails, öl och vin på menyn

DET HÄR ÄR EN ANNONS

Hos Tagarani’s Grill & Kök på Sunnanvindsgatan ligger en av Hisingens dolda restaurangpärlor. I den totalrenoverade krogen serveras rätter med inspiration från Italien, Mellanöstern och en rad vegetariska och veganska alternativ. Dessutom har de fullständiga rättigheter, så den som vill ta en öl till pastan eller cocktail efter kötträtten kan göra det:
— Vi vill ”skapa stammisar” och bygga långsiktiga relationer med alla som bor här omkring Wieselgrensplatsen, Mötesplatsen, Lundby egnahem och Rambergsstaden, säger krögaren Shamal Tagarani.

I restaurangen hör man ett sorl i lokalen. ”Heeeej, är du tillbaka igen”, ekar mot dörren. Ett sällskap av återvändande gäster får varmast möjliga välkomnande av ägaren Shamal Tagarani. Han är kurd och stolt över det, men hans restaurang serverar inte enbart ”kurdisk” mat utan har en bredd av rätter som krögaren kallar en ”Orientalisk meny”.

Och särskilt på ett område sticker den här grillrestaurangen ut rejält i jämförelse med de övriga konkurrenterna på Hisingen. Här kan man ta en öl till helgbrunchen, en flaska vin till middagen eller beställa en cocktail på helgen. Hos Tagarani’s Grill & Kök på Sunnanvindsgatan 10 har de nämligen fullständiga rättigheter – något som inte tillhör vanligheterna bland de restauranger som har en inriktning på mat från mellanöstern.

— För oss handlar det om att skapa en restaurang som erbjuder allt till alla gäster. Vill man ta en öl ska man få göra det och om en gäst vill ha en cocktail efter en lång dags arbete eller när man vill lyxa till det lite på helgen ska även det vara möjligt, säger Shamal.

BESTÄLL HEMLEVERANS AV MAT FRÅN TAGARANI’S GRILL & KÖK HÄR

Allt från klassiska grillrätter till veganska alternativ finns på menyn hos Tagarani’s. Foto: PRIVAT

Men alla har inte uppskattat den inställningen. En del gäster har valt bort hans krog som alternativ – just på grund av alkoholen.

— Jag känner att om du bor på ett hotell, eller flyger med ett flygplan så är du ändå på platser där servering av alkohol är tillåten för andra än dig själv, vilket många av dessa personer gör med jämna mellanrum, så jag tycker det är synd att vissa gäster från mellanöstern valt bort oss av den orsaken. Vi vll ju gärna ha en mötesplats där alla slags personer med alla typer av bakgrunder umgås tillsammans över en bit mat eller lite underhållning, säger Shamal.

Planer på livemusik och kul events på helgerna

Nu hoppas han att fler nya gäster i stället ska hitta till den totalrenoverade restaurangen precis framför entrén till Flunsåsparken på centrala Hisingen. Restaurangen har ett spännande läge vid folkparken, nära både Bravida Arena och det stora torget Wiselgrensplatsen där krögaren Shamal Tagarani hoppas kunna bygga en levande mötesplats. Han ser framför sig en krog där det händer mycket, där gästerna kommer både för maten och upplevelsens skull.

— Tanken är att vi ska starta upp med livemusik av olika slag under året. Det kan bli lite musik från mellanöstern på fredagen och så en trubadur på lördagen, för att sedan följas upp av något helt annat kul event på söndagen men här ska folk få ha det lite roligt samtidigt som de äter gott, berättar den engagerade ägaren.

I köket hos Tagarani’s går grillen på fullvarv när det är lunchrush och dessutom bakas det färskt bröd till alla gäster. Foto: HELAHISINGEN.SE

Menyn hos Tagarani’s Grill & Kök består dels av grillkrogsklassiker som kebabtallrik, kolgrillade lammspett och lammracks, men även pastarätter, entrecôte och flertalet vegetariska alternativ – som går att få helt veganska.

— Det är här det orientaliska möter det europeiska, säger han med ett skratt och fortsätter:

— För oss är det viktigt att leverera god mat med en hög kvalitet snarare än att ösa ur oss snabbmat. Målet är att den som kommer hit och äter en lunch på vardagen, eller middag på lördagskvällen för den delen, ska längta efter att komma tillbaka som gäst.

Här på hörnet av Sunnanvindsgatan (till vänster i bild) och Sockenvägen (höger) ligger Tagarani’s. Krogen ligger precis vid uppgången till Flunsåsparken på centrala Hisingen. Foto: HELAHISINGEN.SE

En uteservering med gräs och växtlighet – med känsla av en villaträdgård

Eftersom Tagaranis Grill & Kök ligger inne i bostadsområdet precis framför entrén till ”Flunsan” går det inga huvudleder för bilvägar utanför. Därför är uteserveringen framför krogen lite av en oas för gästerna under vår- och sommarsäsongen. Uteserveringen har en gräsmatta i botten och krukor med växter omkring borden – vilket ger en känsla av att sitta i en villaträdgård och ta sin öl.

— Och vi kommer satsa extra på den nu till sommaren! Vår plan är att bygga ett tak av något slag som ska gå att ha öppet när vädret tillåter så att alla kan njuta av de soliga dagarna, men ha skydd när regn och blåst är framme vilket vi ju har en del av här i Göteborg, säger Shamal med ett skratt.

Här ovanför kan man se hur gräsmattan på ytan framför Tagarani’s omvandlats från sorgebarn till mysig trädgårdsliknande uteservering – ett populärt tillhåll för många i området under sommarmånaderna.

Det märks att Shamal är en person som verkligen är engagerad i sin verksamhet. En ägare som brinner för att göra sin krog så bra som möjligt, inte bara för sig själv, utan även för Hisingsborna.

Ett ämne han återkommer till:

— Utan gäster är det ju meningslöst att driva en restaurang så gästerna är det viktigaste vi har! Nu hoppas vi bara att fler som bor här närmast oss i Lundby, men även på övriga delar av Hisingen, ska upptäcka att vi finns och har allt från drinkar till jättegod mat här, säger Shamal Tagarani.

BESTÄLL HEMLEVERANS AV MAT FRÅN TAGARANI’S GRILL & KÖK HÄR

Redaktionen
annons@helahisingen.se

HÄR ÄR TAGARANI’S MENY: