11 restauranger på Hisingen finns till salu just nu – på Blocket

Hisingen är en levande plats för små- och medelstora företag, vilket bland annat visar sig genom vad som ligger till salu på Blocket. Här är vår genomgång av de krogar som du kan köpa just nu!

En restaurang för 500 000 eller en amerikansk sandwich-hörna i Kville Saluhall för ”bara” 350 000 kronor? Det är långt ifrån alla mindre verksamheter i restaurang- och detaljhandeln som har förmåga att överleva långsiktigt. Här är vår kartläggning av de butiker och restauranger på Hisingen som för närvarande ligger på köp- och säljsajten Blocket.

Krogar i Kville, Eriksberg, Torslanda, Säve, Tuve, Björlanda och Hisings Backa är med på listan…

Detta är krogarna till salu

Kville pizzeria (Brämaregården)
En av tre pizzerior i direkt anslutning till Kvilletorget, förutom Tomato och Cyrano Kville. Den här restaurangen har bytt ägare flera gånger det senaste decenniet och frågan är inte om problemet att etablera en framgångsrik verksamhet här lika mycket handlar om en tuff konkurrens (/överetablering av pizzerior i området) som kvalitén på maten.

Pizzeria till salu i Kville.

MiM – More is more (Brämaregården)
En hajpad krog som fått medial uppmärksamhet finns nu till salu. Utmaningen här är att krogen kanske varit lite före sin egen tid, sett till flödet av gäster i området. När Karlastaden men även Geelys utvecklingscentrum har byggts klart i framtiden kommer den här kroglokalen att ligga nära många fler potentiella boende som after work-gäster än i dag. Nu ligger den i utkanten av gamla Kvillestan, mot moskén där det sannolikt varit en utmaning att få verksamheten att lyfta på vardagarna, då när inga särskilda events eller lönehelger lockat ut gäster..

Krog med uteservering i solen till salu i Kville.

Steak n cheese (Brämaregården)
Det förhållandevis nya konceptet i Kville Saluhall med amerikanska mackor och närliggande mat ska nu säljas. Ägarna hänvisar till att de ska flytta utomlands, när de motiverar det väldigt gynnsamma priset (390 000) på verksamheten. Här är utmaningarna rätt många, då det är begränsade öppettider jämfört med många andra restaurangverksamheter – men även det faktum att allting måste tillagas i spis, då det inte finns ventilation. Tidigare bedrevs en taco-krog i samma lokal, i hörnet mot Hjalmar Brantingsgatan och spårvägen. Men har man en bra idé kring mat är det ett fynd? Det har gått rykten på olika Facebook-grupper om att hyrorna i Kville Saluhall är väldigt höga, men i den här annonsen framgår att hyran är 9 000 kronor plus moms, per månad, vilket knappast är avskräckande – eller?

I annonsen står det bland annat: ”Jag lägger annonsen igen på grund av oseriösa köpare läsa gärna hela annonsen lokalen är full utrustning och ventilation ÄR INTE GODKÄNT vi använder endast ugnar varmare och lätt spis”, vilket visar dels att det funnits intressenter – men att de inte verkar ha förstått att utrymmet helt saknar ventilation och därmed inte passar för alla typer av restaurangverksamhet…

Steak n cheese i Kville till salu

Carls café & bistro (Torslanda)
Den här sommarverksamheten vid Sillviks badplats är både ett café för badgäster, samt en bistro i en väldigt fin sommarmiljö. Samtidigt är det en verksamhet begränsad till sommarsäsongen, samt en som är väldigt långt ifrån det mesta – förutom badgästerna och ett fåtal boende i närområdet. Med långa fina somrar och mycket badgäster kan rätt koncept säkerligen lyckas, men det är inte den lättaste verksamhet att göra succé med.

Carls café & bistro i Torslanda är till salu

Lunchkrog (okänt läge)
Den här 211 kvadratmeter stora lokalen som är lunchkrog är till salu. Vi kan inte vid en första anblick se vilken restaurang det är (tipsa oss gärna om du har koll!) men kan konstatera att utifrån omsättning och antal sittplatser så fins en potential i verksamheten. Men läge kan påverka.

Pizzeria Livia (Eriksberg)
En pizzeria som kört i sju år ska nu säljas. Den ligger vid Eriksbergskranen och har inte haft alkoholrättigheter, men säljarna skriver i annonsen att efterfrågan från deras kunder om detta har varit märkbar. Hyran är 19 000 kronor inkl moms, vilket kanske kan avskräcka några intressenter – men antalet potentiella gäster/kunder i närområdet är samtidigt stort.

Pizzeria Livia i Eriksberg

Restaurant Lunchis (Tuve/Björlanda)
En lunchrestaurang nära många industrier och stora arbetsplatser – som finns till salu för en väldigt billig peng. Hyran på 15 000 kronor exklusive moms kanske är lite dyr med tanke på var krogen ligger, i ett industriområdet mellan Tuve och Björlanda – men säljarna trycker på närheten till flera av Volvos större arbetsplatser som en styrka.

Greens for you (Brämaregården)
Salladsbaren inne i Kville saluhall (närmaste granne till Steak n cheese, se ovan) är till salu sedan ett bra tag nu. Kallhyran är på 8700 kronor i månaden och priset på 260 000 kronor. Öppettider: Måndag till Fredag: 10-19 Lördag: 10-16.

Salladsbaren i Kville Saluhall är till salu (ej den på bilden, dock)

Lunchrestaurang (Hisings Backa)
Krog på 200 kvadratmeter möblerad med 80 sittplatser och serverar i dag husmanskost. Ska enligt säljarna fungera även för fester och andra evenemang. Priset? Det är oklart i annonsen…

Franska skafferiet (Tuve)
Restaurangen på Stora Holms säteri är till salu för 400 000 kronor. Krogen har haft en fransk inriktning då en delvis fransk familj drivit den och de har caféverksamhet med olika varma rätter. Läget är på ett sätt väldigt offside, men samtidigt har Stora Holms säteri (mellan Tuve och Säve) mycket evenemang, happenings och marknader som lockar människor – där potentialen finns att tjäna pengar, särskilt på sommarmånaderna.

”Restaurangen är inomhus fördelad på två separata ytor – ca 70 platser vardera – där den ena ytan använts för gruppbokningar för olika evenemang, den närliggande församlingen har t ex återkommande hyrt för sina tillställningar”, beskriver säljarna krogen.

Franska skafferiet vid Stora Holms säteri är till salu.

Quench coffee (Torslanda)
Här är ytan i lokalen 84 kvadratmeter och på det finns en kafélokal med cirka 30 sittplatser, varav flera nytillverkade praktiska platsbyggda bänkar som är flyttbara, stora glasdiskar, kassadisk, kyl för dricka, skriver säljaren. I dag har man bland annat drive thru-frukost vardagar 06:30-08:30 och vanlig kaféverksamhet övriga tider, med möjlighet att utöka öppettiderna. Priset? Finns inte med i annonsen…

Quench coffee vid Torslanda torg.

Har ni tips på fler verksamheter som ska säljas? Eller något nytt som är på gång att etableras? Tipsa oss på: tips@helahisingen.se